Kürtler 'Ey devlet beni bu PKK'dan kurtar' diyor

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, çözüm süreci ile birlikte PKK’nın ve HDP’nin elindeki argümanların kalmadığına dikkat çekti

Kürtler 'Ey devlet beni bu PKK'dan kurtar' diyor
Kürtler 'Ey devlet beni bu PKK'dan kurtar' diyor
GİRİŞ 17.11.2014 13:03 GÜNCELLEME 17.11.2014 16:08
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İlim Yayma Cemiyeti Ankara Yenimahalle şubesinin misafiri olan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, burada gündemi değerlendirdi. 

“TÜRKLERİN VE KÜRTLERİN TEK SORUNU KALDI: ‘PKK SORUNU’”

Kürtlerin birinci kimliğinin Kürt kimliği değil, İslam kimliği olduğunu anlatan AK Partili İçten, bundan Marksistlerin, BDP’lilerin rahatsız olduğunu söyledi. Kürtlerin ve Türklerin önünde tek sorunun artık PKK ve HDP sorunu olduğunu bildiren İçten, HDP’nin sorununun Kürtlerin sorunları olmadığının son 2 yılda iyice anlaşıldığını dile getirdi. PKK ile KCK’nın elindeki argümanların da artık bittiğine dikkat çeken İçten, Öcalan’ın Nevruz’da gönderdiği mektuba dikkat çekti ve Öcalan’ın HDP ve PKK’yı adeta şubeşine çevirdiğini kaydetti.  

ÇÖZÜM SÜRECİNİN EN BÜYÜK ETKİSİ

İçten, süreçte gelinen nokta ile ilgili olarak, “PKK, KCK, HDP artık şunları diyemiyorlar; ‘ey Kürtler bakın Türk devleti sizi öldürüyor, ey Kürtler bakın ana dilinizi konuşamıyorsunuz, ey Kürtler bakın köyünüze gidemiyorsun.’ Şimdi tam tersine döndü. Şimdi Kürtler diyor ki; ‘ey Türkiye, ey devlet beni bu PKK’dan kurtar. Niye? Önceden köyüme ohalden dolayı gidemiyordum şimdi ‘devlet gel beni PKK’dan kurtar, benden haraç alıyor, beni köyüme göndertmiyor.’ oldu. Bu çözüm sürecinin en büyük etkisidir.” tespitinde bulundu. 

YORUMLAR 12
  • Asis 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne içiyorsunuz ya da hangi gözlüğü kullanıyorsunuz anlamak imkansıza yakın bişey, daha kısa zaman önce kürtçe adı altında açılan okulu şiddetle zorla ben mi kapattım, türkiyenin değişik yerlerinde sırf kürtçe konuştuğu için ırkçı saldırılara uğrayıp hayatını kaybedenler oldu, bunlara neden olanlar kimler acaba ? Görmek isteyen öncelikle senin gibi koltuk milletvekilleri aynaya baksın yeter galiba ...!
    Cevapla
  • havar 9 yıl önce Şikayet Et
    cuma efendıankara yerine mıletvekili sectigin yere gelseydın bu konusmayı yapsaydın haldına hıtab edercektın sana oyverene hıtab edecektın bakalım alkışlarmıydı yoksa tukufecekmıydı o zaman medya goerectı
    Cevapla
  • bahadır 9 yıl önce Şikayet Et
    kürt halkını pkk den kurtaracak sizsiniz neyi bekliyorsunuz.
    Cevapla
  • bayramsener 9 yıl önce Şikayet Et
    sayin vekilim kurtlerin sorunlari var onlari cöz mesala anadilde egitim
    Cevapla
  • canbolat 9 yıl önce Şikayet Et
    hay ağzına sağlık mustafa...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!