Sosyal projeler Türkiye için

Teşkilatın içinden gelen ve Sosyal Proje Uzmanlığı ile mensubu olduğu partiye sürekli projeler üreten bir isim İbrahim Nabi Selçuk.

Sosyal projeler Türkiye için
Sosyal projeler Türkiye için
GİRİŞ 06.03.2015 08:56 GÜNCELLEME 06.03.2015 21:03
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Daha çocukluk yaşlarından beri siyasetin içinden yetişen Selçuk, AK Parti’nin en büyük kazanımının toplumu anlamak ve onunla omuz omuza yürümek olduğunu düşünüyor.

Türkiye’nin yeni tanıdığı bir alan Sosyal Proje Uzmanlığı.. Türkiye’nin bu alanda tecrübeli isimlere ihtiyacı var. Sosyal Proje Uzmanı olarak sayısız başarılı projelere imza atan İbrahim Nabi Selçuk, bu alandaki boşluğu doldurmaya aday.. AK Parti’nin kuruluşundan itibaren birçok görevi başarıyla icra eden Selçuk, sayısız sosyal projeye imza attı. Görevini başarı ile sürdüren İbrahim Nabi Selçuk deneyimlerini ve mesleki bilgisini Ankara’ya taşımak için kolları sıvadı. AK Parti İstanbul 3. Bölge’den Aday Adayı olan Selçuk, ülkenin kronikleşen sorunlarına çare olabilir nitelikte. Selçuk, parti içerisinde yaptığı görevleri ve neden aday olduğunu detaylarıyla anlattı.

YILLARDIR SİYASETLE UĞRAŞIYORUM

Yıllardır zaten siyasetle uğraşıyorum. Ortaokul ve İmam Hatip yıllarımda STK’lar da görev aldım. Milli Gençlik Vakfı’nda öğrenci temsilciliği, Hak Yol Vakfı’nda öğrenci temsilciliğiyle başlayıp üniversite yıllarında Felsefe Kulübü Başkanlığı yaptım. AK Parti’nin kurulduğu yıllarda üniversite öğrencisiydim. Yine üniversitede AK Parti grup temsilciliği yaptım. Gençlik Kollarında görev alarak aktif siyasete başladım. Büyükçekmece’de altı ayrı ilçe başkanıyla çalışarak İlçe Başkanlığı görevi yaptım. En son Teşkilat Başkanlığı yaptım. Siyaset bir yaşam biçimdir. Aktif bir görevimiz olmasa da bunu sürdürüyoruz. Bunu sürdürmemizin en önemli sebebi de AK Parti’nin olması. Başka bir partide siyaset yapmayı hiçbir şekilde düşünmedik düşünmeyiz de. Çünkü bizim lider olarak gördüğümüz Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef olarak çizdiği yeni Türkiye modelidir. Oluşturmuş olduğu siyasi kalıp hepimizin benimsediği bir kalıptır. Bunu dışına da çıkmayı hiçbir zaman düşünmedik.

AK PARTİ SOSYOLOJİK BİR BEKLENTİ OLARAK DOĞMUŞTUR

AK Parti yıllardır oluşan bir birikimin sonucudur. AK Parti bir ekonomik bir krizin sonucu değildir. Sosyolojik bir beklentin sonucu olarak doğmuştur. Cumhuriyet Tarihi boyunca iktidar olmuş veya koalisyon olarak hükümet olmuş partiler bu ülkede sadece mecliste belirli karalar alarak yoluna devam etmiştir. Ama AK Parti sokağa inmiştir. AK Parti tavan partisi değil taban partisidir. Halkın içinde olan ve onların beklentilerini karşılayan en önemlisi de bu insan bizi yönetsin diyen bir halkın partisi olmuştur AK Parti. Yola devamında ise cumhurbaşkanımız çok sistematik bir parti oluşturmuştur. Mevkilerin en başarılı isimlerle çalışmıştır. Dünya ülkelerine miraslar bırakan bir toplum olduğumuzu AK Parti bizlere hissettirdi ve akademik bir kadro oluşturdu. Bu yüzden alınan yüzde elli oylar tesadüf değildir. Bu yüzden Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın söylediği 2023, 2071 ve 2053 projeleri hayal değildir ve de hiçbir başarı tesadüf değildir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU’DA KÖTÜ ALGIYI KIRDIK

Ben Güneydoğuluyum, Adıyaman Kahta doğumluyum. Biz sekiz kardeşiz ve benim annem sekiz çocuğunu da okutarak üniversite mezunu haline getirdi. Doğu ve Güneydoğu’nun içinde bulunan kaostan çıkmanın tek yoludur okumak. Eğitim de almadıysan eğer o kaos sistemi sizi içine hapseder. AK Parti Kürt Kökenli insanların hatta lobiler dışında Ermenilerinde AK Partiye oy vermesini sağladı. Bunu en büyük sebebi de kurucularımızın o bölgeye göstermiş olduğu ilgi ve alakadır. Biz AK Parti olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine karşı oluşan kötü algıyı kırdık. 17 yıl aradan sonra ilk kez orayı ziyaret ederek bölge halkının derdine ortak olduk.

ERSOY SADECE İSTİKLAL MARŞI ŞAİRİ DEĞİLDİR

Dediğim gibi en büyük problemlerin temelinde sosyal olarak gelişememek geliyor. Sosyolojik olarak gelişemeyen toplumlar zamanla bitme noktasına geliyorlar. Mesela AK Parti Belediyeciliği diye bir marka var. Nedir bu markayı bu kadar büyüten. Tamamen topluma yönelik projeler üretmesidir. Örneğin çoğu vatandaş Mehmet Akif Ersoy’u sadece İstiklal Marşı’nın şairi olarak biliyor. Yani Akif’i 10 kıtaya sıkıştırıyoruz. Bizler bunun böyle olmadığını söylüyoruz. Bu iş kartopu gibidir. Akif’i tanıyan dönemini de tanımak istiyor ve toplum bilinçleniyor. Örneğin yine projelerimden birisi kadınlarla ilgilidir. Dünyada ve ülkede kadına yönelik şiddet ile alakalı atılan adımlar güzel ama bunlar tam olarak amaca hizmet etmiyor. Ben bu konuda erkeğin eğitilmesi ve rehabilite edilmesi görüşünü taşıyorum. Tabii ki bu iş öyle iki cümle ile anlatılabilecek bir iş değil. Yine gençlik ile alakalı olarak Büyükçekmece’de bir program yaptık. Çocuklara İstanbul’u resim olarak bize anlatın dedik. Çocuklar hep sadece ne görüyorsa onu çizdiler. Çoğu resim sadece mahalle aralarını anlatıyordu. Sonrasında bu çocukları alıp İstanbul’u gezdirdik ve sonuçları oldukça farklı oldu. Çocuklar boğazı ve martıları çizdiler ve farklı bir bakış açısı geliştirdiler. Projenin adı “Başka İstanbul’du” gerçekten de bambaşka sonuçlar elde ettik.

TEMELİMDE İNSAN VAR

Benim için temelde insan vardır. Bunun vekil olmak ya da olmamakla alakası yok. İlk olarak siyaset yolunu tercih etmişseniz insanlarla iç içe olmayı da kabul etmişsiniz demektir. Ben bundan büyük mutluluk ve onur duyuyorum. Geçmiş dönem sadece beş senede bir ortaya çıkan vekil profilinin AK Parti sayesinde kırıldığını düşünüyorum ve bu durum beni çok umutlandırıyor. Bireysel olarak şunu söyleyebilirim ki asla ön sırada oturup sadece not alan çocuk olmayacağım. Ben projeler üreterek topluma faydalı olmayı siyasetin en önemli unsuru olduğuna inanıyorum.

İBRAHİM NABİ SELÇUK KİMDİR?

1982 Adıyaman doğumlu olan İbrahim Nabi Selçuk, genç yaşına rağmen Ak Parti’de önemli görevler üstlendi. 2010 yılında Büyükçekmece İlçe Yönetim Kurul üyeliği, 2011-2013 yılları arasında AR-GE Birimi İlçe Başkan Yardımcılığı, 2014 yerel seçimlerde SKM Tanıtım ve Medya Başkanlığı, 2014 yılında İlçe Teşkilat Başkanı olarak görev yaptı.

Yüksek lisans eğitiminin ardından bir süre Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık hizmeti veren ve Sosyal Proje Uzmanı olarak birçok belediyeye ve STK’lara danışmanlık yapan Selçuk, Aile, gençlik, kültürel değerlerin yeni kuşaklara aktarılması, kendi değerlerimize ait sahne sanatları, engelsiz toplum, madde bağımlılığı, Türk Dünyası festivalleri, Etnik Kültürler ve dini değerlerimizin yaşatılması için sayısız etkinlikle binlerce insana ulaşan projelere imza attı.

Özellikle cumhuriyet dönemindeki egemen kültür politikalarının dışladığı temel değerlerimiz ve bu değerleri kültür alanına taşımış kişileri gün ışığına çıkardığı projeler yeni nesillerin geçmiş değerlerini tanımasında önemli rol oynadı. Temel değerlerimizi yeni nesillere aktarmanın en iyi yolunun kültür, sanat ve sosyal projelerden geçtiğini düşünen Selçuk bu amaçla büyük bir eksikliği doldurmak adına geniş bir içeriğe sahip ‘Temel Değerlerimiz’ temalı Boyama kitapları, Hikaye kitapları ve Gençlik Ansiklopedisi serisini çocuk ve gençlik eserleri arasına yerleştirmek için geniş bir külliyat çalışması yapıp bu alandaki ilk realist adımı attı.

Yaptığı bu çalışmalarla ‘Sosyal Projecilik’ alanında büyük bir boşluğu dolduran Selçuk yaptığı akademik çalışmalar, projeler, ve sivil toplum etkinlikleri ile kültür ve siyaset alanına yeni ve genç bir soluk getirdi.

www.aknabiselcuk.com

Akibrahimnabiselcuk / facebook

Akibrahimnabi / twitter

YORUMLAR 7
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    Ak parti böylesine genç ve üretken kardeslerimizle gücüne güç katacak...
    Cevapla
  • ADIL 9 yıl önce Şikayet Et
    hayırlı olsun inşallah
    Cevapla
  • Erhan 9 yıl önce Şikayet Et
    Hey senin sakalına kurban oyum sana feda olsun
    Cevapla
  • tuna 9 yıl önce Şikayet Et
    üçüncü bölge çok şanslı dolu ve yetişmiş adaylar bölgeye iyi gelecek...
    Cevapla
  • selman 9 yıl önce Şikayet Et
    eski eş birim başkanlıgı altında beraber calısmıstık . allah yardımcısı olsun basarılar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!