Akdoğan'dan flaş PKK açıklaması

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan "Şu an PKK'nın kongre toplayarak silah bırakması kısa vadede, şu birkaç ay içerisinde görünmüyor." dedi.

Akdoğan'dan flaş PKK açıklaması
Akdoğan'dan flaş PKK açıklaması
GİRİŞ 16.04.2015 18:52 GÜNCELLEME 16.04.2015 18:58
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Sen teröristle buluşma şöleni yapıyorsun, silahlı unsurlarla buluşuyorsun ve onlar silah üzerinden bir propaganda yapıyorlar. Yani silahtan medet uman bir yaklaşım, silahın gölgesinde seçime girmek demokrasiye inanmamaktır. Sen silahın gücüyle bir oy almış oluyorsun, bu, HDP'nin oylarına gölge düşürecek, şaibe karıştıracak bir şeydir. Kendisinin bundan uzak durması lazım, HDP'nin çağrı yapması lazım. Silahlı adamların ortada dolaşması ve bulaşmasıyla HDP örgüt partisi durumuna düşer, inandırıcılığı da kalmaz. Batıda üretmeye çalıştığı imaj da yerle bir olur. Bu kendi aleyhlerine bir şey. Burada demokrasiyle terör, silah arasında, bunlardan biri beyaz biri siyah. Şimdi bunlar ortada gri bir alan üretmeye çalışıyorlar ve devletin müdahale etmesini istemiyorlar. Devlet neden temas etmesin? Vatandaşın hür iradesiyle oy kullanması için devlet tedbir almak zorunda." dedi.

AP'NİN ERMENİSTAN KARARINA TEPKİ

"Uluslararası zeminde 100. yıl dolayısıyla çok ciddi hazırlıklar yapıldığı anlaşılıyor. Türkiye'yi burada nasıl mahkum edebiliriz, nasıl zor durumda bırakabilirizin peşindeler ama burada bekledikleri olumsuzlukları üretebileceklerini sanmıyorum, bunun işaretlerini de çok görmüyorum. Birtakım şeyler oldu, Papa açıklama yaptı, şimdi kıvranıyor. Çünkü yanlış bir şey bu. Yani biz iyi niyetli olarak bir çağrı yapıyoruz. Gelin arkadaş, kin ve nefret üzerine geleceği inşa edemeyiz. Geçmişte ne yapıldıysa oturup konuşalım, araştırılsın, gereği ne ise yapılsın. Adamlar açlıktan ölüyorlar, diaspora bırakmıyor ki ilişki geliştirelim."

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 16
  • ali 9 yıl önce Şikayet Et
    Abi sen adamlar en zayıf dustukleri anda guclendir, kck tutuklularını serbest bırak, sonra da okkyı sucla. Asıl suclu sizsiz yalcın bey insizsiniz
    Cevapla
  • alper 9 yıl önce Şikayet Et
    bu süreç ve başkanlık için bölgesel parçalar sevdası yüzünden oy kaybediyorsunuz.yoksa alternatfisizsiniz rahat %60 alabilecekken bu süreç yüzünden %40 alırsanız
    Cevapla
  • virdis 9 yıl önce Şikayet Et
    lüzumsuz yorum yazmayın,,, seçime kadar ihanetçilerin "deveden ne koparsak kardır" mantığının güdüldüğü bir döneme istinaden fuzuli fikir beyan etmeyin,,
    Cevapla
  • Ahmet İpek'e 9 yıl önce Şikayet Et
    Kimseden izin almayın ama lüzumsuz yorumlarla kargaşa ve kirlilik oluşturuyorsunuz. Size karşı çıkmak sosyal sorumluluğumuzun gereğidir.Elbette ülkede huzursuzluk kaynağı olan sizin gibilere karşı tavır sergilemek vatanseverliktir. Bilgisizsiniz ve kötü niyetlisiniz. Maksadınız üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir.
    Cevapla
  • Ahmet İpek 9 yıl önce Şikayet Et
    Senin yorumların çok mu lüzumlu? Ayrıca senden mi izin alacağız yorum yaparken?
    Cevapla
  • hoca 9 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar yapilabilecek her seyi layikiyla yapti ama ne yapsinlar bazilari elde olmayan sebeplerden dolayi tehir oldu. Neyse yazik onlara yine oy verelim de devam etsinler islerine.
    Cevapla
  • Ahmet İpek 9 yıl önce Şikayet Et
    Eeee yalçın bey daha bir ay önce sırrı süreyya ile ekranların karşısında açıklama yapıyordunuz ne oldu?
    Cevapla
  • Ahmet Aga'ya 9 yıl önce Şikayet Et
    Bunun zor bir süreç olduğunu herkes biliyor, ABD, Rusya, İran, israil, Paralel ve Siz'e rağmen bu proje bu noktaya geldi ve eninde sonunda bu iş bitecek ve sizin elinizden bu oyuncak alınacak. Türk devleti yapması gerekeni yapıyor, bazen hatalar yapılabilir, bu kadar ihanetin olduğu bir ülkede her şeyi kontrol etmek elbette çok kolay değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma
36 bin sağlık personeli alınacak!