Kongre yorumu: Muhalefete ders olsun!

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Başbakan Davutoğlu'nun verdiği kongre kararını ve yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Kongre yorumu: Muhalefete ders olsun!
Kongre yorumu: Muhalefete ders olsun!
GİRİŞ 05.05.2016 17:15 GÜNCELLEME 05.05.2016 17:16

Meclis’te gazetecilerin AK Parti’de Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun aldığı olağanüstü kongre kararına ilişkin sorularına cevap veren AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, “Büyük bir sorumluluk duygusu ile yapılmış önemli bir açıklama. Bu açıklamanın tüm siyasetçiler için ders niteliğinde olduğunu düşünüyorum, özellikle muhalefet için.

"MUHALEFETE DERS OLSUN"

Muhalefette parti içi iktidar yarışına girenler, iktidar partisi içinde parti içi muhalefet olmadan bir nöbet değişiminin nasıl olduğunu görmüş oldular. Sayın Genel Başkanımıza ve Başbakanımıza teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliğe vurgu yaptı, bu son derece önemli. Bu kadar büyük bir partide kavgasız gürültüsüz, başbakanlık koltuğundayken nöbet değişiminin sancısız yaşanması AK Parti’nin kurumsallaştığını gösteriyor” dedi.

"GENEL BAŞKANLIK AYRI, LİDERLİK AYRI"

Kararın Türkiye’nin siyasi geleceği açısından bir problem oluşturmayacağının altını çizen Tayyar, “Bu siyasi hareketin kurucu ve mevcut lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu siyaset aklı yukarıda kaldığı sürece ben AK Parti’de ideolojik, felsefik bir savrulma yaşanacağını düşünmüyorum. Gelecek olan yeni isim bir genel başkan olacaktır, lider olmayacaktır. Genel başkanlık ayrı, liderlik ayrıdır." diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir
36 bin sağlık personeli alınacak!