Erdoğan: Kurtarın şu formasyon belasından artık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Marmara Üniversitesi'nde mezuniyet töreninde konuştu.

GİRİŞ 04.06.2016 18:49 GÜNCELLEME 04.06.2016 19:36
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan Marmara Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, imam hatiplerde ciddi anlamda öğretmen açığı olduğunun altını çizerek, formasyon sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

Öğrencilere boş yere 1 yıl kaybettirilmemesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, formasyonun 1 yıla yayılacak şekilde fakültelerde verilmesinin daha doğru olacağını ifade etti.

Erdoğan konuyla ilgili şöyle konuştu:

ŞU FORMASYON BELASINDAN KURTARIN ARTIK

Bugün imam hatiplerde ciddi öğretmen açığı var. Şu formasyon belasından kurtarın artık öğrencileri. Niye 1 yıl boşa kaybetsinler. O kadar gerekiyorsa yıl içine yedirin. Bizim zamanımızda böyle bir şey yoktu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, kendi diplomasıyla ilgili yürütülen kara kampanyaya da değinerek, "okulumuz gereken açıklamayı yaptı" dedi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

Marmara Üniversitesi'nin ben de ayrı bir yeri vardır. Aksaray İktisat ve Ticaret diye o zaman okulumuzun adıyıdı. Orada başladık. Dönemin şartlarında okulumuz uzadı. 1981 yılında mezun olduk. 

"MARMARA ÜNİVERSİTESİ'NİN MEZUNUYUM"

1982 yılında okulumuz Marmara Üniversitesi oldu. Tabi rektörümüz bizim sınıf arkadaşımızdı. Bende böyle bir köklü üniversite olan Marmara Üniversitesi'nin mezunu durumundayım.

OKULUMUZ GEREKEN AÇIKLAMAYI YAPTI

Bugünlerde diploması var mı yok mu diye tartışma başlattılar. Arşivden çıkart şunları yayınlayacak mısın ne yapacaksınız yapın da zaten benim söylediklerime inanmıyorlar. Belki rektör çıkarsa yayınlarlar. Okulumuz zaten gereken açıklamayı yaptı.

YORUMLAR 20
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    İki kati fazla puanla egitim fakultesini kazanan ogretmen adayini, yari puanla fen edebiyata giden daha basarisiz bir ogrenciyle formasyon adi altinda universiteler icin gelir kapisina donusen bir kagitla ayni kategoriye sokup egitimden basari bekliyorsaniz, hayal kurarsiniz.
    Cevapla
  • Ademce 7 yıl önce Şikayet Et
    Öğretmenlik yapacaksan formasyon almak zorundasın. Öğrenci psikolojisini bilmeyen öğretmenlik yapamaz.
    Cevapla
  • seyirci 7 yıl önce Şikayet Et
    MMOM yorumuna aynen katılıyorum zaten; Bana ne gerek dünya iman olmazsa ruhumuzda Varlığın gayesi tekrar diriliştir Yolcu yolunda gerek
    Cevapla
  • zeki Alperen 7 yıl önce Şikayet Et
    2-Ama güzel bir genç kızımıza sıra gelince öyle aksi ve soğuk durması kendileri hafiften rahatsız ettiği gözlerimizden kaçmadı. Öğrencinin haksız bir tavır sergilemesi bizim de çok zorumuza gitti. Bir tebesümü o günün ve Sayın Cumhurbaşkanımızın en azından gençler için nasıl çırpındığının hatırına gösterseydi olmazmıydı. Sayın Cumhurbaşkanımızın daha sonraki resim çekilmelerine aynı şekilde devam etti. Ama o haklı güzel neşesi biraz da olsa gitmişti. İnanın bizde çok üzüldük. Bunu kendileri hiç mi hiç HAK etmiyor.
    Cevapla
  • Sevim 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın cumhurbaşkanım formasyon bir işe yaramıyor formasyonlular ya evde çocuk bakıyor ya da tezgahları yapıyor tarih öğretmeniyim evde çocuk bakıyorum asıl bizim formasyonlarımızı alıp bizi kurtarın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beynimiz hackleniyor! - Gazete manşetleri
ABD, Netanyahu'nun hain planını ifşa etti! Biden'ı çıldırtan skandal ateşkes şartı