Rusya'nın hava sahasını kapattı iddiasına açıklama

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ basın toplantısı düzenledi. Bozdağ, Rusya'nın Suriye'de Zeytin Dalı Harekatı için Türkiye'ye açtığı hava sahasının yeniden kapatıldığı yönündeki iddiaları yalanladı.

GİRİŞ 05.02.2018 19:13 GÜNCELLEME 05.02.2018 20:12
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Bekir Bozdağ'ın konuşmasından satırbaşları:

Maliye Bakanımız vergi konularında önemli değişiklikler içeren reform paketini Bakanlar Kurulumuza sunmuştur. Reform paketi özellikle mali yüklerin azaltılması ve piyasanın canlandırılması hususunda çok önemli değişiklikler içermektedir. Bunlardan bazıları, mükelleflerin ileriye dönük dönemler için, sonraki dönemden devreden KDV'sinin iadesine imkan sağlanıyor. 2018 yılı öncesi dönemlere ait iade edilmeyen KDV'nin iadesinin önü açılıyor. Üç ay içerisinde iade edilmeyen KDV'ye faiz ödemesi getiriliyor.

MALİYE BAKANLIĞI'NA 2 BİN PERSONEL ALINACAK

Maliye Bakanlığımıza bin gelir uzmanı, bin de denetim elemanı alınması konusunda kanuna düzenleme koyulması hususunda yetki verildi. Bu çerçevede de ayrı bir düzenleme yapılacaktır.

 

Kilis ilinin tamamı için, 31 Aralık 2017 öncesindeki vergi borçları ve sosyal güvenlik prim borçları 31 Aralık 2018 tarihine kadar ertelenmiştir. Aynı şekilde Hatay ili, Hassa, Kırıkhan, Kumlu, Reyhanlı, Yayladağı ve Altınözü ilçelerinde ikamet eden sigortalılar ve işverenlerin de Ocak ayı içine denk gelen kurum alacaklarının 28 Şubat 2018'e kadar ertelenmesine ve hem vergi hem sigorta primlerinin de 6 ay süreyle tamamının ertelenmesine karar verilmiştir. 

RUSYA'NIN HAVA SAHASINI KAPATTIĞI YÖNÜNDEKİ İDDİALAR

Türk Hava Kuvvetleri, Afrin bölgesindeki hava sahasını etkin bir şekilde kullanmaktadır. Halen de bu kullanım devam etmektedir. Hava sahasının kullanılmasına ilişkin şu anda bir sorun söz konusu değildir.

YORUMLAR 28
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    bu haber hep fitnecilerin işi hainler
    Cevapla
  • kartal 6 yıl önce Şikayet Et
    ne hallere düştük suriyede uçmak için rusyadan izin. güney komşumuz kominist rusya, sömürgeçi terörist emperyalist abd, siyonist israil.
    Cevapla
  • Lozana bakalim 6 yıl önce Şikayet Et
    Rusyanin Suriyede Turkiyeye hava sahasini kapatma gibi bir yetkisi olamaz. Arkasinda Esadi alipta Turkiyeye burayi kapatiyoruz surayi kapatiyoruz diyemez. Lozan antlasmasina gore Turkiyeyi Suriyeden veya Iraktan tehtid edecek bir teror orgutu olursa o taktirde Turkiye kendi topraklarini korumaya hakki vardir. Bakiniz bu antlasma 30 ulke tarafindan imzalanmistir. Bun kabul etmeyenler 3 cu savasinin dugmesini basar bu kadar basit!!
    Cevapla
  • Nihat KOÇ 6 yıl önce Şikayet Et
    hava sahası???? rusya suriye ve hava sahası şairin dediği gibi bilmem ağlasam mı ağlamasam mı
    Cevapla
  • güçlü dostluk 6 yıl önce Şikayet Et
    türkiye ve rusya dostluğu güçleniyor.
    Cevapla
  • bir tost 6 yıl önce Şikayet Et
    evet daha bügün kimyasal bomba atti tam sizlere göre bir dost.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
36 bin sağlık personeli alınacak!