Erdoğan: Elimizde ses kayıtları var

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün veto ettiği kamuoyunda 'ballı emeklilik' diye adlandırılan emekli vekillere zam için Erdoğan, CHP'nin takındığı tavrı eleştirdi 'Elimizde ses kayıtları var' dedi.

Erdoğan: Elimizde ses kayıtları var
Erdoğan: Elimizde ses kayıtları var
GİRİŞ 30.12.2011 15:08 GÜNCELLEME 30.12.2011 15:08
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un emekli milletvekili ve dışarıdan bakanlık görevinde bulunanların maaşıyla ilgili maddesini TBMM'ye iade etmesine ilişkin olarak, ''Cumhurbaşkanımızın bu iadesindeki gerekçeleri gözden geçirerek, belki emekli milletvekillerimizle ilgili yüzde yüzde 42-yüzde 60 oranını bir değerlendirmeye alıp, bu değerlendirmeye göre arkadaşlarımızla bir karara varacağız ve bu şekilde de Meclis'ten bunu geçireceğiz. Burada tabii Cumhurbaşkanımızın yaklaşımını değerlendirmeye almak suretiyle, nihai kararımızı vermiş olacağız. Ama ben bu spekülasyonları acımasız buluyorum, doğru bulmuyorum'' dedi.

Erdoğan muhalefetin yaklaşımını eleştirerek şunları söyledi:

“Ne yazık ki bizi üzen budur. İşte akşam başka sabah başka bu tür özellikler dürüst olmayan bir siyasetin ifadesidir. Burada bu kıyak emeklilikti şuydu buydu bu tür şeyler hep konuşuluyor. Ben hiçbir zaman popülist bir yaklaşım içerisine girmem. Bu benim huyumdur. Karakterimi bilen bilir. Bugün gerek emekli gerek şu anda bizzat çalışan milletvekillerini kastediyorum. Bu arada da tabii üst düzey memurları kastediyorum. Üst düzey memurlarda emeklilik maaşlarını şöyle bir gözden geçirdiğiniz zaman bu milletvekili emeklisi olanlardan bunlar daha düşük değil. Buna yakın buna benzer onlar da maaşlar alıyorlar. Kaldı ki görevde olanların büyük bir çoğunluğunun altında arabasından lojmanına kadar her şey var. Bunun yanında şoförü var. Şu anda milletvekilleri ile alakalı biz iktidara ilk geldiğimizde ilk yaptığımız iş milletvekili lojmanlarını satışa çıkarmak olmuştur.Biz lojmanları satışa çıkardığımız zaman bugün ileri geri konuşan bu yazılı ve görsel medyanın mensupları kalkıp da milletvekillerine veya iktidarımıza teşekkür ettiler mi? Böyle bir şey duydunuz mu? Hayır böyle bir şey olmadı. Biraz gerçekçi olalım. Milletvekillerinin illerine gidip gelme gelen misafirlerini ağırlama zarureti var. Milletvekili arkadaşlarımızın altında onlara tahsis edilmiş araba yoktur. Onlara tahsis edilmiş şoförleri yoktur. Bunların hepsi gözden kaçırılıyor. Adeta milletvekillerinin hepsinin altına sanki devlet birer araba tahsis ediş gibi böyle acımasızca yakıştırmalar yapılıyor.

Cumhurbaşkanımızın bu iadesindeki gerekçeleri gözden geçirerek belki emekli milletvekillerimizle ilgili yüzde 42,yüzde 60 oranını bir değerlendirmeye alıp bu değerlendirmeye göre arkadaşlarımızla bir karara varacağız. Bu şekilde de meclisten bunu geçireceğiz. Cumhurbaşkanımızın yaklaşımını değerlendirmeye alarak kararımızı vermiş bulunacağız. Ama ben bu spekülasyonları acımasız buluyorum. Bunu açık söyleyeyim. Kimse de burada seçim şeyleriyle popülist yaklaşımlarla bu maaşlar üzerinden bu tür şeylere girmesin ki 550 milletvekilidir bu. 550 milletvekilinin bu aldıkları maaşı speküle etmelerini acımasız buluyorum. Ben inanıyorum ki aldıkları bu maaşı vatanına da halkına da helal ettirirler. Gazetelerde yazılanları kale almıyorum. Bunlara alışığız.”

KAYNAK: ANKA
YORUMLAR 9
  • ali ateş 12 yıl önce Şikayet Et
    sayın başkakanım. halkçılığınızı unutmayın.vekillerinize ve emeklilerinize zam yapmayın.zam içinde başka şeyleri-bürokratları-bahane etmeyin.vekillerin paraya pula ihtiyacı yok.hem defalarca söylediniz vekillik meslek değildir diye.fakir fukara zaten ne sizin partinizden nede başka partiden vekil değil aday bile olamaz biliyorsunuz.halktan uzaklaşmak size zarar veriyor oysa biz sizin bize yakın olmanızı istiyoruz.
    Cevapla
  • DELİ BALTA 12 yıl önce Şikayet Et
    başbakan haklı. konuşması oldukça mantıklı ayrıca vekillerinede gönderme var dürüst bir şekilde bu maaşı helal ettirin kendinize ! ayrıca 9 yılda her kesimin maaşı en az 3 kat artış gösterdi bundan önceki hükümetler önce kendi maaşlarını düzeltirdi bırakında 28 yılın en iyi bütçe performansını gördüğümüz 2011 yılında vekillerde zam alsın
    Cevapla
  • ayhan bilge 12 yıl önce Şikayet Et
    Cunta kafa propogandası. Üst düzey bürokratların maaşlarının halkın seçtiği milletvekillerinden çok olmasının istenmesi, hem demokrat bir insanın kendine saygısızlığı hemde cuntacı postal boyacılarının bedava propogandasını yapmak anlamına gelir.
    Cevapla
  • Savaş & Barış & Burak 12 yıl önce Şikayet Et
    HAKKIMI VE OYUMU HELAL ETMEM..... merak ediyorum. acaba bunlar kimlerin milletvekili olabildiğini unutuyorlar herhalde. fakir , gariban , hiç bir geliri olmayan birisi acaba gidip millevekili adayı olabilirmi??buna gücü yetermi??. Cevap veriyorum : HAYIR OLAMAZ..Çünkü milletvekili olabilmek için ZENGİN olmak gerekir. Yalanmı kardeşim.. Okadar milletvekili harcamasını sen, ben yapabilirmiyiz??. Lafın kısası , Bunların Aslında devletten MAAŞ almaya bile ihtiyacı yok. Hepsinin hali vakti yerinde. Eğer deselerki : bundan sonra millevekili olmak isteyenlere Devlet Maaş vermiyecek..VALLAHİ; BİLLAHİ yinede koşarak giden olacaktır. Ben Hakkımı helal etmem... Eğer bunlar bu maaşı alırlarsa ve bunlara verilirse.
    Cevapla
  • Yusuf Başaran 12 yıl önce Şikayet Et
    Üst Düzey komutanların maaşları sorgulanırmu??. Başbakan haklı arkadaşlar, milletvekilleri üzerinden siyaset yapmak ayıptır, neden mi?: Çünkü milletvekilinde çok daha iyi şartlarda atama ile gelen üst düzey yöneticiler var. Özellikel askeriyedeki zevki sefaya bakmak lazım, çalışma esnasında ve özellikle emeklilikten sonra sunulan imkanlar son derece üst seviyede. Milletvekilleri ise dinamik yaşayan insanlar ve halk ile el ele, ve dahası milletvekilini haşlk seççiyor halkın iradesi yani herşeyin üstünde!!Seçilmişlerinde üstündedir yeri geir!O yüzden önce diğerleri ile ilgili yorumlarınız görelim sonra başbakana ve milletvekillerine atalım. Sanmayın ki ben milletvekili yakınıyım, asla değil sadece adalet ise daha çok bakılması gereken yer var. Ama şu kesinki emekli milletvekiline zam yapılması doğru değil bence, olsa bile normal zam yapılmalı yoks ayazık olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza