'Bedellide yaş inecek' iddiasına son nokta

Bedelli askerlikte yaşın düşürüleceği iddialarını değerlendiren AK Parti Sözcüsü Çelik, "Bedelli yaşının 29'a düşürülmesi iddiası asparagastır, gerçek dışıdır. Yaşta bir oynama olmayacaktır" dedi.

'Bedellide yaş inecek' iddiasına son nokta
'Bedellide yaş inecek' iddiasına son nokta
GİRİŞ 04.01.2013 17:53 GÜNCELLEME 05.01.2013 06:55
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bedelli askerlikte yaşın 30'dan 29'a düşeceğiyle ilgili iddialara hükümetten yalanlama geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, "Bedelli yaşının 29'a düşürülmesi iddiası asparagastır, gerçek dışıdır. Yaşta bir oynama olmayacaktır" dedi.

Bedelli askerlikten yararlanmak için yasada belirtilen 30 yaş sınırının 29'a indirilmesinin gündemde olduğu iddia edilmişti.

YORUMLAR 4
  • sadet oğuz 11 yıl önce Şikayet Et
    bu öneriye dikkat. sayın yetkililer şu bedelli yi adamakıllı düzenleyip oradan gelen bir kısım parayla yoksul er ve erbaşların ailelerine asgari ücret tutarında maaş verin bilmiyorsunuz oğlu askere gitmiş ailenin tek çaloşanı tek gelir kaynağı çaresiz kalmış yaşlı anne,baba ve eşi belki çoukları çok mağdur olmuş...çook aile var yakinen biliyorum oğlu sakara gittiği için anne ve eş araziye ot toplamaya gidip aylarca ot yiyen insan biliyorum lütfennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
    Cevapla
  • kadir demir 11 yıl önce Şikayet Et
    para var çare var yasası. kardeşim hepimiz gittik askere ve bişey yapılmadığını gördük.bu şekilde kıyak bedelli çıkartcağınıza düşürün asker sayısını ve geçin tamamen profesyonel+gönüllü orduya.bıktık artık parası olanların herşeyden yırtmasına.bu millet size bazı şeyler yanlış olduğu için oy verdi.değiştirin artık şu zorlama düzeni.namaz kılan yada ailesi muhafazakar bir insanın askerde neler yaşadığını bizler çok iyi biliyoruz ama malesef sizler unuttunuz şu 3.dönemde.
    Cevapla
  • Reis Hürdolaş 11 yıl önce Şikayet Et
    ne olacak yani. sayın çelik bir kere konuyla ilgili çalışma ve dilekler vekillerinize ait. sizin vekilleriniz asparagasla mi uğraşıyorlar? üstelik dünyada artık on binlerce askerin işini bir düğmenin yapabildiği bir savunma teknolojisinde sekiz yüz bin asker silah altında tutmak nasıl bir anlayıştır ? yoksa akparti eski rejimin geri vitesine taktı da farkında mı değil?
    Cevapla
  • idris bitlisli 11 yıl önce Şikayet Et
    şu veya bu nedenle yeni hak vermek, bugün için 30 yaşını dolduranlar için de geçerlidir, mantıken. . bedelli askerlik müessesesi, aslına bakılırsa asker kaçaklarını ödüllendiren bir kıyak yasasıdır. ve kaçaklar arasından paralı olanları ödüllendirmektir üstelik. verilen süre sonunda hakkını kullanmayanların hakkı düşer. hak düştükten sonra o hakkı tekrar ihya etmeye çalışıyorsanız, yeni hak verirken, artık o yaşı taşıyanların hepsini kapsamak zorundadır aslında. yaş nedeni ile zamanında o hakkı elde edemeyenler de geçen süre içerisinde o yaşa eriyorlarsa onlar da istifade eder. kendi içinde tutarlılık bunu gerektirir. dolayısı ile bu gün için 30 yaşını almış kişiler bundan istifade eder. yok etmez diyecekseniz bırakın öylece kalsın, zamanında kullansaydı. tabi bu da, zamanında çıkan yasanın sadece zenginler için çıktığı sonucuna götürür bizi. üste tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal hesabı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!