Netten ödemede büyük güven bunalımı

Türkiye'deki internet kullanıcılarının yüzde 61'i internetten alışveriş ya da para transferi yaparken kendini güvende hissetmiyor.

Netten ödemede büyük güven bunalımı
Netten ödemede büyük güven bunalımı
GİRİŞ 04.11.2014 11:57 GÜNCELLEME 04.11.2014 11:57

Teknoloji ne kadar gelişse ve yaygınlaşsa da, internet kullanıcıların güvenlik endişelerini giderecek çözümler aynı hızla yaygınlaşmıyor. Bu da hemen her gün siber hırsızlık haberlerini basında okumamızı beraberinde getiriyor. İnternet kullanıcılarının güvenlik endişeler ve yaklaşımlarını tespit etmek için, Kaspersky Lab ve B2B International geçtiğimiz günlerde bir araştırma yaptı.

KORKU HAVASI HAKİM

Dünya genelinde kullanıcıların yüzde 49'u, Türkiye'de ise yüzde 61'i çevrimiçi alışveriş yaparken ya da para transferi gerçekleştirirken kendilerini güvende hissetmiyor. Türkiye'de kullanıcıların yüzde 56'sı ise siber dolandırıcılığa karşı korunduklarını bilseler çevrimiçi ödeme sistemlerini daha sık kullanacaklarını ifade etti. Sonuçlar, Türkiye'de kullanıcıların yüzde 58'inin internette finansal dolandırıcılıktan korktuklarını gösteriyor, Avrupa'da bu oran yüzde 62.

DAHA FAZLA KORUMA

Avrupa'da çevrimiçi ödeme yapan kullanıcıların yüzde 34'ü finans şirketleri tarafından sunulan uygulamaların güvenliği sağlamak için daha fazla koruma gerektirdiğine inanıyor, Türkiye'de bu oran daha yüksek, yüzde 54. Kullanıcıların yüzde 49'u finansal bir işlemi güvenlik endişesiyle yarıda bıraktığını belirtiyor.

SORUMLULUK BANKADA

Türkiye'de ankete katılanların yüzde 60'ı finansal verileri korumak için ilave önlemler alan şirketleri tercih edeceklerini söyledi. Türkiye'de kullanıcıların yüzde 27'si finansal işlemlerin güvenliği konusundaki sorumluluğu tamamen bankalara verirken yüzde 24'ü yalnızca kendilerinin sorumlu olduklarına inanıyor. Ankete katılanların yarısına yakını ise (yüzde 45) finansal bilgilerin korunmasında hem kullanıcıların hem de bankaların sorumluluk taşımaları gerektiğini düşünüyor.

Türkiye'deki internet kullanıcılarının yüzde 60'ı finansal verileri korumak için ilave önlemler alan şirketleri tercih edeceklerini belirtiyor.

KAYNAK: MELİH BAYRAM DEDE - YENİ ŞAFAK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bedava dağıttı, duyan oraya koştu! Markette 30 TL
Sokak köpeklerini site dışına çıkaranlara ceza verilmişti, Vali Gül iptal etti