Türkiye'de dev bankaya siber saldırı

HSBC Türkiye'nin kredi kartı ve banka kartı sistemlerine yapılan saldırı sonucu 2.7 milyon kullanıcının bilgilerinin çalındığı öğrenildi

Türkiye'de dev bankaya siber saldırı
Türkiye'de dev bankaya siber saldırı
GİRİŞ 12.11.2014 17:11 GÜNCELLEME 12.11.2014 17:19
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

HSBC Türkiye tarafından yapılan açıklamada hiçbir müşterinin finansal risk altında olmadığı belirtildi. HSBC'den yapılan açıklama şöyle:

"Bankamız, yakın zamanda kredi kartları ve banka kartları sistemlerine yönelik bir siber saldırı tespit etmiş ve durdurmuştur. Olayla ilgili başlattığımız inceleme, BDDK ve ilgili diğer resmi kurumlarla ulusal ve uluslararası düzeyde işbirliği içerisinde devam etmektedir. Ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığı’na konuyla ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur. Bankamızın kart operasyonları normal akışına uygun olarak sürmektedir.

Söz konusu olay neticesinde, yaklaşık 2.7 milyon müşterimize ait kart ve kartın bağlı bulunduğu hesap numarası, kart son kullanım tarihi ve kart sahibi ismine ulaşılmıştır. Müşterilerimize ait başka herhangi bir finansal veya kişisel bilgiye ulaşıldığına dair bir bulgu yoktur. Tüm işlemler için kontrol ve izleme düzeyleri artırılmış, ilave güvenlik önlemleri uygulamaya alınmıştır.

Müşteri bilgilerinin gizliliği ve güvenliği, en büyük önceliğimizdir. Tüm müşterilerimize Bankamız tarafından gerekli bilgilendirme yapılmış ve özür dilenmiştir. Müşterilerimiz açısından bu olaydan kaynaklanan herhangi bir finansal risk bulunmamaktadır. Müşterilerimiz, bankacılık işlemlerine güvenli bir şekilde devam edebilirler."

YORUMLAR 15
  • adi 9 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlara hesap acmayan banka bu
    Cevapla
  • serdar 9 yıl önce Şikayet Et
    en büyük güvenlik zafiyetleri olan banka..atm cihazlarının kapısına bile alarm takmadıkları için defalarca atm cihazları kaynakla kesilerek soyulmuştur..nasıl olsa sigortalı bizim bi zararımız yok mantığı..
    Cevapla
  • Ruhi 9 yıl önce Şikayet Et
    Gavur bankası ile ne işiniz var? Bizim bankalar neyinize yetmiyor.
    Cevapla
  • lokomotif necmi 9 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar bilgsyarmn markası deel amerkan malı rahat rahat yorum bile yapamyorum varın gerisini siz düşünün...
    Cevapla
  • GEREKSİZ 9 yıl önce Şikayet Et
    BAŞTAN BERİ HİÇ GÜVENMEDİM. GÜVENİMDE SIFIR.....AKLINIZ VARSA UZAK DURUN..
    Cevapla
  • Alternatif Düşünce 9 yıl önce Şikayet Et
    Tüm banka sistemleri araçları bizi köleleştirmek için oluşturulmuştur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak