Türkiye'de internetin hızı belli oldu

Ortalama internet hızının 2016 son çeyrek raporu açıklandı. Bir önceki yıla oranla yüzde 26 artışla dünyanın internet hızı ortalaması 7.0 Mbps olarak kaydedildi.

Türkiye'de internetin hızı belli oldu
Türkiye'de internetin hızı belli oldu
GİRİŞ 13.03.2017 11:37 GÜNCELLEME 13.03.2017 11:37
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin ise özellikle mobil internet alanında başarılı olduğu ve ABD, Japonya, Güney Kore ve Fransa gibi ülkeleri geride bıraktığı açıklandı.

Küresel çapta internet hızı analizi yapan Akamai Technologies, 2016'nın son çeyreğine dair verileri açıkladı. Rapora göre dünya çapında internet hızı, bir önceki çeyreğe göre yüzde 12 artış göstererek ortalama 7.0 Mbpsseviyesine ulaştı. Yıl bazlı hız artışı ise yüzde 26 olarak kaydedildi.

Ortalama en yüksek internet hızına sahip ülke, 26.1 Mbps ile Güney Koreoldu. Mobil internet hızında ise en başarılı ülke ortalama 26.8 Mbps ile İngiltere olurken, bu alanda en düşük hıza sahip ülke 2.9 Mbps ile Venezuela oldu.

Gelelim Türkiye'ye… Öncelikle Türkiye'yi Orta Doğu ve Afrikakategorisinde değerlendiren Akamai'nin yanlış bir tutum içinde olduğunu belirtelim. Türkiye'nin ortalama internet hızı, bir önceki çeyreğe göre yüzde 13, yıl bazlı yüzde 20 artış göstererek 7.6 Mbps olarak ölçülmüş. Yani dünya ortalamasından 0.6 Mbps daha hızlı.

Yukarıdaki tabloda gördüğümüz üzere Türkiye ortalama internet hızında dünya sıralamasında 71. konumda bulunuyor. Türkiye'nin 4, 10 ve 15 Mbps kullanım oranları ise şu şekilde:

Tekil kullanıcı: 8,581,580
Ortalama internet hızı: 7.6 Mbps
4 Mbps üstü kullanım: %78
10 Mbps üstü kullanım: %19
15 Mbps üstü kullanım: %7

Diğer taraftan Türkiye'nin mobil internet hızı ortalamasında çok daha başarılı olduğunu görüyoruz. Akamai'nin raporuna göre Türkiye'de ortalama mobil internet hızı 13.9 Mbps. Türkiye bu performansla ABD, Avustralya, Güney Kore, Japonya, Fransa, İtalya, İspanya gibi ülkelerdeki ortalama mobil internet hızını da geride bırakmış oluyor.

YORUMLAR 7
  • Jmeno 3 yıl önce Şikayet Et
    O 7mbs'den yararlanmak için ayda ne kadar ücret ödenmesi lazım? Keşke makalede bu konuya da değinilseymiş 4 saattir 45 dakikalık diziyi izleyemedim de....
    Cevapla
  • Orhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Yaw he he ABD den falan daha hızlıymış. Adamlar modem alırken 150 mi 300 mü diye kıyas yapıyorlar biz modem olsun da fark etmez diyip alıyoruz bilmem anlatabildim mi çünkü ülkede ki hız bırak 150 mb'yi 7-8'i zor geçiyor zaten
    Cevapla
  • Salih Yuce 7 yıl önce Şikayet Et
    tam bir sacmalik
    Cevapla
  • Burak 7 yıl önce Şikayet Et
    yahu hikaye. ABD, Japonya, Güney Kore ve Fransa gibi ülkeleri geride bırakmışmışız . şaka mı bu haber. türkiye'de internet hızları yerlerde sürünüyor. hele mobil internet. vaad ettikleri hızları asla vermiyorlar.
    Cevapla
  • Ayhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Mobil internet hızı birazda telefona göre değişiyor örneğin evimin oadasında hem s6 edge hemde xiaomi mi5pro ile test yaptım s6 15-20 mbps de dolaşırken xiaomi 50-60 mbps hız veriyor (iphone 7 ile 35 i gördüm )
    Cevapla
  • Oguz 7 yıl önce Şikayet Et
    Peki buna ne demeli 4G LTE de 10MB indirme hızı alıyormuşsun asıl alman gereken hız 70+ Mbps hız bizim burada zaten 4G görsek bile 3G ile aynı hızı var neredeyse mantığını anlamadım olayın madem yapacaksın her yere adam gibi yap bir de her yerde çekmez bu 4G
    Cevapla
  • Müslüman 7 yıl önce Şikayet Et
    Su an Gebzeden 4.5G hattimda G3 cihazimdan tam olarak 10mb indirme hizi aliyorum. Eger inanmiyorum derseniz size ozel youtube videosu koyabilirim. kocaman test firmalarindan daha iyi bikirsiniz siz. cunku siz teknolojinin gorunen ete burunmus halisiniz. ahali! sen ve senin sevrenden ibaret degil Turkiye!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan: Türkiye UAD'deki davaya müdahil olacak
‘Sorun afet mi kafa mı?’ Ankara’yı sel götürdü Mansur Yavaş suskunluğa büründü