Sırt ağrınızın sebebi bu olabilir!

Çok sık topuklu ayakkabı giymek, eklem iltihabından bel ağrısına pek çok kalıcı hasara yol açıyor.

Sırt ağrınızın sebebi bu olabilir!
Sırt ağrınızın sebebi bu olabilir!
GİRİŞ 04.02.2017 09:22 GÜNCELLEME 04.02.2017 11:17

İşte topuklu ayakkabının ayaklarınıza ve bütün vücudunuza verdiği büyük zararlar...

Eklem iltihabı
 
2014'te yapılan bir araştırma sürekli topuklu ayakkabı giymenin kıkırdaklara zarar verdiğini ve bacaklarda osteoartrite yol açtığını ortaya koydu.

Dizlerde aşırı zorlama
 
Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde yapılan araştırmada düz ayakkabı giyenlere oranla 9 cm'lik topuklu giyenlerin dizlerinde %90 daha fazla zorlanma olduğu görüldü. Boy uzadıkça dizler yürürken daha çok kırılıyor.

Ayak gerilimi = sırt ağrısı
 
Parmaklar ve topuk arasındaki bağ doku baldır ikiz kasına bağlıdır. Bu kas ise bel ve pelvise bağlı olan diz ardı kirişine bağlıdır. Bu nedenle ayaktaki bağ dokusunu zorlayarak belinizi ağrıtıyorsunuz.

Aşil gerilimi
 
Uzun süre topuklu ayakkabıyla yürümek baldır ikiz kasını sıkılaştırarak aşili kısaltıyor. Bu da kas ağrısına yol açtığı için uzmanlar topuklu ayakkabı giydikten sonra gerinmeyi öneriyor.

Ayaktaki şişliklere dikkat
 
Ayak baş parmağı ekleminde meydana gelen kemik deformasyonuna halluks valgus adı verilir. Topuklu ayakkabı buna doğrudan sebep olmasa da ayakların doğal olmayan bir pozisyonda durmasıyla oluşan baskı bu genetik deformasyonu tetikleyebilir.

Kas ağrısı
 
2013'te yapılan bir araştırmaya göre 2 yıl boyunca haftada en az 40 saat topuklu ayakkabı giymek kas ağrısına neden oluyor ve gövdede ve kalçalarda sakatlık riskini arttırıyor. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
36 bin sağlık personeli alınacak!
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar