Miloseviç'in ismi Kosova'da bir caddeye verildi

Sırp lider Miloşeviç'in ismi Kosova'da bir caddeye verildi.

GİRİŞ 11.03.2015 15:45 GÜNCELLEME 11.03.2015 15:55
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hollanda'nın Lahey kentindeki Savaş Suçları Mahkemesi'nde yargılanırken ölen Sırp lider Slobodan Miloşeviç'in isminin Kosova'nın başkenti Priştine'ye 40 kilometre uzaklıktaki Ranliug Belediyesi tarafından bir caddeye verilmesi Kosovalıların tepkisini çekti.

Kosova'nın başkenti Priştine'ye 40 kilometre uzaklıktaki Ranliug Belediyesi, ölümünün 9. yıldönümünde Sırp lider Slobodan Miloşeviç'in adını bir caddeye verdi.  Ağırlıklı olarak Sırpların bulunduğu belediye meclisi tarafından alınan karar ile ilgili olarak açıklamada bulunan Ranilug Belediye Meclis Başkanı Saşa Aleksiç,  "Belediye meclisi olarak kanunlar doğrultusunda hareket ederek caddelerin adlandırılması listesinin hazırlanmasını istedik. Eskiden bir caddeye Slobodan Miloşeviç ismi verilmişti. Listeler teslim edildikten sonra, biz sadece belediye meclisinin  süreçlerini uyguladık" dedi.  Kararın tepkilere neden olacağını belirten Aleksiç, "Kanunları uygulamaktan başka bir şey yapamayacağım" diye konuştu.

Vatandaşlar tepkili

Belediye meclisinde ağırlıklı olarak Sırpların bulunduğu Ranliug Belediyesi'nin bir caddeye Slobodan Miloşeviç adının verilmesi Kosova'da tepkilere neden oldu.  Kosovalılar savaş suçlusu Slobodan Miloşeviç'in adının hiç bir yerde kullanılmaması için tüm olanakları kullanacaklarını söylediler. Kararının Bakanlar Kurulu toplantısında da görüşülmesi bekleniyor

YORUMLAR 2
  • utan.... 9 yıl önce Şikayet Et
    Kasap...eklemeyide unutmasin.... Utanmaz hollanda.....
    Cevapla
  • selami 9 yıl önce Şikayet Et
    Haberi nasıl okudun sen
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ne Sergen Yalçın, ne Şenol Güneş, ne Nuri Şahin! Hasan Arat'tan teknik direktör açıklaması
Türkiye’nin boykot kararı İsrail gündeminde: Bizi en zayıf noktasından vurdu