''Savaş olursa Ermenistan mahkum''

Ermenistan ''Milli Özgürlük Harekatı'' örgütünün lideri Vahan Martirosyan Ermenistan'dan kaçarak Azerbaycan'a sığındı.

''Savaş olursa Ermenistan mahkum''
''Savaş olursa Ermenistan mahkum''
GİRİŞ 18.09.2015 15:43 GÜNCELLEME 18.09.2015 15:43
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Azerbaycan'dan siyasi sığınma talebinde bulunan Martirosyan bu gün yaptığı basın açıklamasında, Azerbaycan ve Ermenistan arasında olası bir savaşta Ermenistan'ın başarısızlığa mahkum olacağını bildirdi.

İktidar karşıtı düşünceleri nedeni ile ülke yönetimi tarafından baskı aldığını açıklayan Martirosyan, Sarkisyan rejiminin, kendi çıkarları için Azerbaycan'ı düşmen olarak gösterdiğini ve ekonomiyi uçuruma sütrüklediğini ifade etti.

Ermenistan'da hiç kimsenin savaş istemediğini bildiren sığınmacı, Ermenistan'ın Azerbaycan'la rakabete giremeyecek durumda olduğunu bildirdi.

Vahan Martirosyan dün kendisin ve ailesinin güvenliğini sağlamak için Azerbaycan'a kaçtı ve siyasi sığınma talebinde bulundu. Martirosyan, başkanlığını yürüttüğü muhalif yönümlü örgüt nedeni ile, Ermenistan devlet güçleri tarafından takibe alındğını ve yetkililer tarafından tehtitler aldığını bildirdi.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında 1988 yılında başlanan çatışmalar, Azerbaycana ait Dağlık Karabağ ve etraf 7 bölgenin Ermenistan güçleri tarafından işgaline neden oldu.
BM'in Ermenistan'ın işgal olunmuş Azerbaycan topraklarını azat etmesine ilişkin 4 kararı halen uygulanmıyor.

YORUMLAR 6
  • turk dunyasi 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkdaslar Ermenistan Turkiye ila Turk dunyasi arasinda duvar gorevi goruyor. dolayisiyla bunlari sozde dostlarimiz RUSYA -ABD-FRANSA-INGILTERE .... her zaman desteklemistir ve destekleyecektir.saf olmayalim.Ermenilere dogru yolun Turklerle birlik oldugunu anlatmamiz gerekiyor. Vurmak , oldurmekle bir halk tukenmez....
    Cevapla
  • Ewerty 8 yıl önce Şikayet Et
    Ermenistan'daki muhalif Ermenileri örgütleyip Ermenistan'da darbe yaptıralım ve Türk dostu yönetim gelmesini sağlayalım. Türkiye'de kaçak çalışan 100 bin Ermeni olduğu söyleniyor. Bunların akrabaları, dostlarını da hesaba katarsak 2 milyonluk Ermenistan'da önemli bir kitle oluşur. Bu kaçaklara oturma izni verip Ermenistan yönetimine karşı örgütleyelim. Türk düşmanı diaspora lobisini de bloke etmiş oluruz. Kuracağımız örgüt sık sık Ermenistan sınırında Ermenistan yönetimine karşı büyük gösteriler düzenlesinler. Bu gösterilerin Ermenistan içerisine sirayet etmesini sağlayalım.
    Cevapla
  • Mehmet Fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    Ozellikle Ermenistan tarafindan bile bile siginma talebinde bulundurulmus olmasin. Su uyur dusman yurur, feraseti elden birakmamak lazim.
    Cevapla
  • Mehmet Fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    Ozellikle Ermenistan tarafindan bile bile siginma talebinde bulundurulmus olmasin. Su uyur dusman yurur, feraseti elden birakmamak lazim.
    Cevapla
  • Muşlu 8 yıl önce Şikayet Et
    ajanlık yapabilir. dikkat et kardeş ülke...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir