Irkçılar daha düşük zekalı çıktı!

Kanada'nın Ontario eyaletinde bulunan Brock Üniversitesi, kimilerini kızdıracak bir araştırmaya imza attı. Düşük zekalı insanlar, ırkçı ve önyargılarla beslenen ideolojileri daha kolay benimsiyor.

Irkçılar daha düşük zekalı çıktı!
Irkçılar daha düşük zekalı çıktı!
GİRİŞ 02.02.2012 17:31 GÜNCELLEME 02.02.2012 17:31
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Huffington Post'un haberinde yer alan araştırma sonuçlarına göre, düşük zekalı insanlar, ırkçı ve önyargılarla beslenen ideolojileri daha kolay benimsiyor.

'Psychological Science' (Psikolojik Bilim) dergisinde yayımlanan makaledeki araştırma sonuçları, çocukluğunda I.Q. (zeka katsayısı) testlerinde düşük puan alanların, ileride önyargılı olmaya ve basmakalıp ideolojilere inanmaya daha yatkın bir tablo çizdiğini gösteriyor.

Zeka katsayısı, sonuçlarının ne kadar güvenilir olduğu senelerdir psikologlar tarafından tartışılan standardize testlerle ölçülüyor. Söz konusu araştırmaya liderlik eden Dr. Gordon Hodson, LiveScience'a verdiği röportajda, "Araştırma sonuçları bir kısır döngünün göstergesi. Zeka katsayısı düşük kişiler önyargı oluşturmaya meyilli. Bu da onları, yeniliklere karşı daha tutucu hale getiriyor. Yeniliklere direndikçe de yine önyargılara daha müsait oluyorlar" diye konuştu.

Hodson, düşük zekalı insanların "sistemi ve düzeni" destekleyen ırkçı ve önyargılarla beslenen ideolojilere daha yakın durduğunu, çünkü bunun, karmaşık dünyayı algılamada kolaylık sağladığını ifade etti.

"GERÇEKLİK KARMAŞIKTIR"

ABD'nin Virginia Üniversitesi'nden Psikolog Brian Nosek de, Kanada'daki meslektaşının bu görüşlerini destekleyen açıklamalarda bulundu.

"Gerçeklik karmaşık ve düzensizdir" diyen Nosek, "İdeolojiler bu karmaşıklığı giderir ve daha kolay çözümler önerir. Öyleyse, bilişsel kapasitesi düşük olan insanların kolaylaştırıcı ideolojiler benimsemesine şaşırmamak gerekir" ifadesini kullandı.

Nosek, bu kişilerin hem liberal hem muhafazakar ideolojileri kendilerine daha uygun bulduğunu da ekledi. Araştırma, yayına girdikten sonra birçok tartışmayı ve eleştiriyi beraberinde getirdi.

(Hürriyet Planet)

YORUMLAR 5
  • Faruk TATAR 12 yıl önce Şikayet Et
    ankaradan sonrasını bombalayın. diyen zihniyetin ne kadar zeka seviyesi ile söylenmiş onu tespit etmişler. ben teşekkür ederim
    Cevapla
  • Faruk TATAR 12 yıl önce Şikayet Et
    ANKARADAN SONRASINI BOMBALAYIN. Editörün Notu: Lütfen yorumunuzun tamamını büyük harflerle yazmayınız. Teşekkürler...
    Cevapla
  • Abdullah 12 yıl önce Şikayet Et
    !!. irkcI birisiylede konustugunuzda bunu hemen anliyabiliyosunuz :))
    Cevapla
  • kerim harman 12 yıl önce Şikayet Et
    manşet olmalı. Gerçekten bazı partilerin fanatikleriyle tanışıyorum bir şekilde IQ seviyelerini belli ediyorlar demek tesadüf değilmiş :D
    Cevapla
  • adam turk 12 yıl önce Şikayet Et
    DEMEMİŞMİYDİM))). biz burda oldum olalı yorum yaparız, bazı partileri zeka sorunu olan insanlar tercih ediyor diye..bunca araştırma masrafı yapmadan biz söyledik inanan olmadı ...zeki insanın cebine sigara parası ve ufaktanda bir silah koyarak cinayet işlettirebilirmisiniz...ÖDÜL İSTİYOM İLK DEFA BEN SÖYLEDİM)))
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bedava dağıttı, duyan oraya koştu! Markette 30 TL
İstanbul'da bir köpek, kapısını açık bulduğu İETT otobüsünün şoför koltuğuna oturdu