Van'da Türkçe ve Kürtçe kitapları barıştıran fuar

Van'da fiziksel iyileştirme çalışmalarına paralel kültürel kalkınmanın da desteklenmesi için Van'da kitap fuarı düzenleniyor. Fuar, Türkiye'de ilk defa Türkçe ve Kürtçe yayın yapan yayınevlerini bir araya getirdii

Van'da Türkçe ve Kürtçe kitapları barıştıran fuar
Van'da Türkçe ve Kürtçe kitapları barıştıran fuar
GİRİŞ 25.05.2013 13:30 GÜNCELLEME 25.05.2013 13:30

VAN KİTAP FUARI'NDA KİTAPLA BARIŞ!

25-31 Mayıs tarihleri arasında ilk kez düzenlenen fuara 70 yayınevi katılıyor. 120'ye yakın etkinliğin düzenleneceği fuarda, Murat Menteş, Mustafa Armağan, Canan Tan, Ece Temelkuran, Altan Tan, Abdullah Yıldız, Ahmet Günbay Yıldız, Ahmet Tezcan, Ahmet Turgut, Bejan Matur, İhsan Süreyya Sırma, Kahraman Tazeoğlu, Nasuh Mahruki, Yavuz Bahadıroğlu, Nuray Sayarı, Prof. Dr. Mim Kemal Öke, Tarık Tufan, Sinan Akyüz, Selim Temo, Erhan Afyoncu, Ahmet Tulgar gibi pek çok değerli yazar okurlarıyla buluşacak.

Türkiye'de Bir İlk

"Kitapla Barış" sloganıyla sayfalarını ziyaretçilerine açan Van Kitap Fuarı, Türkiye'de ilk defa Türkçe ve Kürtçe yayın yapan yayınevlerini bir araya getirdi. Can, Timaş, YKY, İletişim, Profil, Nesil ve İş Bankası Yayınlarının yanısıra, Kürtçe kitaplar basan bölgenin en önemli yayınevleri Avesta, Aram, Ava, Ronahi ve Lis gibi yayınevleri de aynı fuarda kitaplarını birlikte sergiliyorlar.

Engelsiz Kitap!

Kocaeli Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen sosyal sorumluluk projesi "Engelsiz Kitap" kampanyasıyla kitap üzerinden kurulan bir dostluk oluştu. Kitap bağış kampanyası şeklinde organize edilen projeyle, Kocaeli Kitap Fuarı'nda 10 bine yakın kitap toplandı. Kitaplar büyük bir kumbara içerisinde Van Kitap Fuarı'na götürüldü. Toplanan kitaplarla, Van'da Abdurrahman Gazi İşitme Engelliler İlkokulu'nda bir kütüphane oluşturulması hedefleniyor.

Van'da yaptığı hizmetlerle halkın sevgisini kazanan vali Münir Karaloğlu, fuarla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Amacımız barışı kitaplarla güçlendirmek, kitap gibi büyük bir nimetle insanımızı buluşturmak. Barışın; yerin, göğün ve denizlerin derinliklerinde kök salmasını sağlamak. Kalbimizdeki merhamet adlı çınara kitapla su taşımak. Bu yıl ilk sayfalarını açan kitap fuarımıza, Türkiye'nin entellektüel hayatını gür ve bereketli kılan 70 yayınevi ve yüzlerce yazarımız katılıyor. Mütevazi bir başlangıç yaptığımız fuarımıza katkı sunan, omuz veren tüm kuruluşlarımıza, yazarlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Bütün Vanlı kitap tutkunlarını, komşu illerimizden gelecek kitapseverleri, şehrimizde ağırlamaktan yeni bir kitap yazmış kadar mutluluk duyacağız."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...