Endülüs raflardaki yerini aldı

Lütfi Şeyban'ın kaleme aldığı "Endülüs" Albaraka Yayınlarından çıktı

Endülüs raflardaki yerini aldı
Endülüs raflardaki yerini aldı
GİRİŞ 15.06.2015 17:15 GÜNCELLEME 15.06.2015 17:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bankacılık faaliyetlerinin yanı sıra kültür ve sanata verdiği önemli desteklerde de ön plana çıkan Albaraka Türk, yeni kültür yayını "Endülüs"ü kitapseverlerle buluşturdu.

Dünya tarihinin, zamanını aşmış örnek medeniyeti Endülüs Medeniyeti'ni, Lütfi Şeyban'ın kaleminden sunan kitap, ülkemizde Endülüs tarihi, kültürü ve medeniyetini hemen her yönüyle bir arada ve en iyi derlenmiş şekilde sunan yayın olma özelliğini taşıyor.

Sekiz asır Müslümanların yurdu olan ve İslâmiyet'in siyasi, askerî güç ve medeniyet bakımından Ortaçağ'da ulaştığı zirve olarak nitelendirilen Endülüs'ü tüm yönleriyle ele alan eserin yazarı Lütfi Şeyban, bu alanda uzun yıllardır yaptığı inceleme ve araştırmalarıyla tanınıyor.

ENDÜLÜS: ZARİF BİR NARÇİÇEĞİ

Eseri, "Kıymetli Endülüs hazinesini keşfetmek yönündeki arzu ve gayemizin bir yansıması" olarak tanımlayan Albaraka Genel Müdürü Dr. Fahrettin Yahşi, "Albaraka Yayınları tarafından sunulan bu kitap, ülkemizde Endülüs tarihi, kültürü ve medeniyetini hemen her yönüyle bir arada sunan bir eser. Keyifle okuyacağınız ve kütüphanenizde saklayacağınız yayın olmasını yürekten diliyorum" dedi.

Eserin yazarı Lütfi Şeyban, Endülüs'ü zarif bir narçiçeğine benzeterek şu cümlelerle tanımladı: "Dalları batıda, kökleri Doğu'da, Medine'de, Şam'da. Zeytinin yeşili ve barışın beyazıyla; İspanya'sı, Portekiz'i ve Fransa'sıyla rengarenk açan narin bir narçiçeği. Muhteşem Ulucami'nin Kurtuba'sı, Emevi halifelerinin parlayan yıldızı. Medeniyet uğrunda şakırdayan Emevi, el-Mansur ve Mağribi kılıcının gölgesinde, yüz binlerce kitabın aydınlattığı, binlerce alimin ürettiği bir medeniyet.

Merkezinde insan olan, su ile hayat bulan, aşk ile yoğrulan, ilimle kavrulan... Taşı ve ahşabı zarif, mütevazı bir sanata dönüştüren... Mis kokusuyla insanın ciğerine dolan ve sekiz asırlık ömrünün sonunda "Ve la Galibe illallah" diye diye, ebedi üstünlüğün yalnızca Allah'a mahsus olduğunu haykırarak dünyaya veda eden bir medeniyet... Beş yüz küsur yıldır ise, tozlu kitapların arasında unutulup kuruyan bir narçiçeği, Endülüs."

Albaraka Türk, bu eserle tarihte asırlarca Müslümanların yurdu olan, İslam ve Avrupa'nın bir parçası olarak gelişip büyüyen ve medeniyet tarihine yaptığı katkılarla ebedileşen Endülüs'ün her yönüyle anlaşılmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

ALBARAKA'DAN KÜLTÜR DÜNYASINA HİZMET

Albaraka, bankacılık faaliyetlerinin yanı sıra kültür ve sanat alanındaki köklü medeniyetimizi geleceğe taşıma gayesi ile yaklaşık 30 yıldır çeşitli faaliyetlere desteğini sürdürüyor.

Albaraka, İslâm medeniyetinin en önemli sanatı hat sanatının yaşatılması, geliştirilmesi, teşviki ve yaygınlaştırılması amacıyla üç yılda bir 'Albaraka Uluslararası Hat Yarışması' hayata geçiriyor. Bir döneme damgasını vurmuş Cemil Meriç ve Aliye İzzetbekoviç gibi önemli şahsiyetlerin hayatını anlatan belgesellere de sponsor olan banka, unutulmaya yüz tutan 600 yıllık mevlid geleneğini konu alan 'Maşuk'un Nefesi' belgeseline destek verdi.

YORUMLAR 1
  • Omer 8 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten canı gönülden tebrik ediyorum...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
KDV hilesiyle büyük soygun