Özkara'nın 'Kontesin Oğlu' adlı kitabı yayımlandı

Yazar sokak hayvanlarına yönelik farkındalık oluşturmak ve dikkat çekmek amacıyla kaleme aldığı romanında, Down sendromlu çocuklara da ayrı bir parantez açıyor.

Özkara'nın 'Kontesin Oğlu' adlı kitabı yayımlandı
Özkara'nın 'Kontesin Oğlu' adlı kitabı yayımlandı
GİRİŞ 30.03.2018 11:34 GÜNCELLEME 30.03.2018 11:34

Down Sendromlu çocuklara yanlış bakış açısını kırmak için yazar eserinde büyük mücadele veriyor.

Kitabın kahramanı, uzun süre sokaklarda yaşama tutunmaya çalışan, türlü zorluklarla karşı karşıya kalan sevimli bir kedi… Adı Duman.. Kitap, Duman’ın minik patileriyle nasıl bir mücadele verdiğine tanıklık ediyor. 

Duman sahipsiz ve kimsesiz kaldığı sahilde hayatın içinde kendine yer edinmeye çalışırken Bilge Kedi ile karşılaşır. Hayatı bundan sonra değişecek bir o kadar şekillenecektir. Adı kimsesizlik olan Duman’ın yaşam serüvenine artık eşlik edip, kılavuz olacaktır Bilge Kedi... 

Duman artık insanları da tanımaya başlamıştır. İyi ile kötünün iç içe geçtiği kimsesizlik ıssızlığında yollarının kesiştiği Down Sendromlu Lal Kız ile farklı bir serüvene sürüklenecektir.  Ve bu serüveni   Duman, minik yüreğiyle anlatacaktır..  Bir nevi Duman kendisini çok yalnız sanırken, insanların yalnızlığına şahitlik edecek ve kitapta dile getirecektir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
‘Sorun afet mi kafa mı?’ Ankara’yı sel götürdü Mansur Yavaş suskunluğa büründü
Adana'da başıboş köpek sürüsü yaşlı kadını parçaladı