Abdurrahim Karakoç anısına kitap çıkıyor

Yakın zaman önce vefat eden Anadolu’nun büyük şairi Abdurrahim Karakoç anısına kitap hazırlanıyor. Kitabın hazırlığını Yazarlar ve Sanatçılar Birliği(YAZSANBİR) Başkanı Hayrullah Eraslan yürütüyor.

Abdurrahim Karakoç anısına kitap çıkıyor
Abdurrahim Karakoç anısına kitap çıkıyor
GİRİŞ 28.08.2012 15:13 GÜNCELLEME 28.08.2012 15:13

Kitapta, Zaman, Hürriyet, Sabah, Türkiye, Bugün, Yeni Şafak, Yeniçağ, Yeni Akit, Milli Gazete, Milat gazetelerinin köşe yazarlarının da aralarında bulunduğu yazarlar Abdurrahim Karakoç’un şairliği, edebi yönü ve kişiliği ile ilgili düşüncelerini dile getirecekleri yazılara yer verilecek. Ayrıca vefatından önce ve sonra Abdurrahim Karakoç ile ilgili yazılanlar bu kitapta bir araya getirilecek. Kitapta, Türk edebiyatının yaşayan önemli isimlerinin de yazıları olacak.

YAZSANBİR Başkanı Hayrullah Eraslan, "Geçmişten günümüze büyük şair Abdurrahim Karakoç ile ilgili yazılar bir araya gelecek ve gelecek nesiller için arşiv görevi görecek titiz bir çalışma yürütüyoruz. Gerek ulusal basındaki köşe yazarlarımız gerekse geçmişte onunla ilgili dergi ve gazetelerde çıkan yazılanları bir araya getirdik. Yazarlarından sözlü ve yazılı onay aldık. Ayrıca bugün yaşayan önemli edebiyatçılarımız onunla ilgili çıkacak kitap için yeni yazılar kaleme aldılar. Yazılar gelmeye de devam ediyor.” dedi.

Eraslan, “Çıkacak kitap, dört bölümden oluşacak. Birinci bölümde Abdurrahim Karakoç ile ilgili yazılanlar, ikinci bölümde üstad ile yapılan söyleşiler, üçüncü bölümde Abdurrahim Karakoç için yazılan şiirler ve son bölümde ise ‘Abdurrahim Karakoç için kim ne dedi’ bölümü olacak.” şeklinde konuştu.

Kitabın önsözünü de Abdurrahim Karakoç’un ağabeyi ünlü şair Bahaettin Karakoç’un yazacağı belirtiliyor.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma