New York Noel ve yeni yıl öncesi renklendi

Yılbaşını karşılamak için her yıl milyonlarca turistin geldiği New York'ta sokaklar ışık, çiçek ve Noel ağaçlarıyla süslendi.

New York Noel ve yeni yıl öncesi renklendi
New York Noel ve yeni yıl öncesi renklendi
GİRİŞ 13.12.2014 11:11 GÜNCELLEME 13.12.2014 11:11

Manhattan'daki 5. caddede dünyaca ünlü markalar yeni yıl hazırlıkları kapsamında vitrinlerini ışıklar, hediye paketleri, kırmızı şeritler ve ışıklı ağaçlarla renklendirdi. Vitrinlerini ilginç temalarla süsleyen mağazalar, ABD için tatil sezonu olan bu dönemde daha fazla satış yapabilmek amacıyla müşterilerine yılbaşı indirimleri de sunuyor.

Her yıl geleneksel olarak Rockefeller Center önüne yerleştirilen devasa yılbaşı ağacı, özellikle kente gelen turistlerden büyük ilgi görüyor. Yaklaşık 50 bin ampulle donatılan Norveç ladini önünde fotoğraf çektirmek isteyenler uzun kuyruklar oluşturuyor. Bazı mağazalar da duvarlarına yansıttıkları Noel karakterleri ve müzikleriyle caddelere renk katıyor. Wall Street'teki New York Borsası önüne yerleştirilen yılbaşı ağacı da bölgeye gelen turistlerin ilgisini çekiyor.

New York'ta en büyük yılbaşı kutlaması Times meydanında yapılırken, meydanda bulunan ve yeni yıla girişi simgeleyen kürenin inmesi için yapılan geri sayıma geçen yıl 1 milyona yakın kişi katılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya: 1 Mayıs'ta 226 kişi gözaltına alındı
Saraçhane'de 1 Mayıs provokasyonu: 210 şahıs gözaltına alındı