"Kültürel çalışmalarda vergi alınmasın" talebi

Sosyologlar Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Şener: - "Ülkedeki kültür edinme ve kültür çalışmalarını geliştirecek bazı vergi başlıklarının tamamen kaldırılmasına ihtiyaç bulunmaktadır"

"Kültürel çalışmalarda vergi alınmasın" talebi
"Kültürel çalışmalarda vergi alınmasın" talebi
GİRİŞ 25.04.2015 13:48 GÜNCELLEME 25.04.2015 13:48

Sosyologlar Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Sami Şener, kültürel çalışmalardan vergi alınmamasını istedi.

Şener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bazı alanlarda, özellikle eğitimde vergi indirimine gidileceği ve kolaylaştırıcı kararlar alınacağı açıklamasının çok önemli ve değerli olduğunu söyledi.

Bu önemli kararlara kültürel çalışmalardan vergi alınmaması kararının da eklenmesinin çok önemli olacağını belirten Şener, şunları kaydetti:

"Ülkedeki kültür edinme ve kültür çalışmalarını geliştirecek bazı vergi başlıklarının tamamen kaldırılmasına ihtiyaç bulunmaktadır. Günümüzde okuma oranı son derece düşük seviyededir. Kitap fiyatlarının ve yazarın bu konuda yeterli desteğe sahip olmaması düşünce, sanat ve kültür hayatını etkilemektedir. Ayrıca, araştırma çalışmalarındaki muafiyetler, sadece teknik alanlarda söz konusu olmaktadır. Halbuki, Türkiye'nin sosyal alanlarda yeni bilgi ve çalışma sistemlerine ihtiyacı vardır. Özellikle, sosyal çalışmalarımızın batıdakilerin birer tekrarı veya adaptasyonu olduğu gerçeğini göz önüne aldığımızda, bu konunun ne kadar hayati değer taşıdığı anlaşılacaktır."

Önerilerinin bir akademisyen olan Başbakan Davutoğlu'nca dikkate alınacağına inançlarının tam olduğunun altını çizen Prof. Dr. Şener, "Bir ülkenin en önemli gelişmişlik seviyesi, kendi yerli bilgi ve kültürünü oluşturması ve geliştirmesidir. Başbakanımızın bir akademisyen ve ilim adamı olması, onun bu konularda daha duyarlı ve konuyu daha iyi değerlendirebileceği ihtimalini güçlendirmektedir" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika... İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza