Mehmet Savaş Hoca'yı Görmez onurlandırdı

Fıkıh, Tefsir ve Feraiz gibi İslami ilimler sahasında dünyada otorite olarak kabul edilen ‘Hocaların Hocası’ ünvanlı Mehmet Savaş Hoca, Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in de yer aldığı panelle onurlandırıldı.

Mehmet Savaş Hoca'yı Görmez onurlandırdı
Mehmet Savaş Hoca'yı Görmez onurlandırdı
GİRİŞ 26.09.2011 08:29 GÜNCELLEME 26.09.2011 08:29

Törende konuşan Prof Görmez, “Yıllarca müftüler, vaizler ve akademisyenler yetiştiren Savaş Hoca, engin ilminin zekatını müderrisliğiyle ödemiştir.”  dedi.

Fıkıh, Tefsir ve Feraiz gibi İslami ilimler sahasında dünyada otorite olarak kabul edilen Haseki Eğitim Merkezi eğitmenlerinden ‘Hocaların Hocası’ ünvanlı Mehmet Savaş Hoca, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmezi’n de yer aldığı bir panelle onurlandırıldı. Gecede ayrıca, Diyanet İşleri Eski Başkanı ve Haseki Eğitim Merkezi kurucularından Dr.Tayyar Altıkulaç, İstanbul Milletvekili Erol Kaya, İstanbul Müfütüsü Mustafa Çağrıcı, Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, il ve ilçe müftüleri ile çok sayıda akademisyen ve vaiz katıldı. Programda Mehmet Savaş Hoca’ya ait hayat hikayesini anlatan video sunumunun ardından, başta Dr. Tayyar Altıkulaç olmak üzere Savaş Hoca’nın dostları ve akademisyen talebeleri, kendisiyle yaşamış oldukları hikayeleri programa katılanlarla paylaştı.

Prof. Görmez: “Engin ilminin zekatını tedrisiyle ödedi”

Panelde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Mehmet Görmez, Türkiye’de fetret dönemi olan yıllarda Mehmet Savaş, Halil Gönenç gibi hocaların canhıraç bir şekilde ilmi ayağa kaldırmaya çalıştıklarını kaydetti. O dönemlerde Fıkıh, Hadis gibi ilimlerin kürsüsünün dahi olmadığını kaydeden Görmez, “Bu gibi İslami ilimlerin kürsülerinin adına ne yazık ki ‘Arkeik İlimler Kürsüsü’ adı konmuştu. Çok şükür ki Mehmet Savaş gibi hocalarla böyle yılları geride bıraktık” dedi. Savaş Hoca’nın engin ilmine ve üstün Arapçasına da dikkat çeken Görmez, “Yıllarca müftüler, vaizler ve akademisyenler yetiştiren Savaş Hoca, engin ilminin zekatını müderrisliğiyle ödemiştir. Kendisine uzun ömürler diliyorum “ şeklinde konuştu.

Arap literatüründe, Araplardan daha iyidir

Mehmet Savaş Hoca’nın Henüz 1950’li yıllarda 16 yaşında iken ilim tahsil etmek amacıyla diyar-ı gurbete çıktığını belirten akademisyen talebeleri, 17 yıl boyunca Şam’da illim tahsil eden Savaş Hoca’nın hem akdemik hem de klasik tarzda ilim tahsil ettiğini kaydettiler. Şam’da dersleri haricinde ünlü alimlerin kapılarını aşındırarak özel dersler alan Savaş Hoca, 14 yıl boyunca Şam’da din görevlisi olarak görev yaptı, Fıkhi bilgisi ve Arap literatüründeki ileri seviyesiyle Riyad ve Şam kadıları gibi üst düzey ünvanlı hocalardan dahi övgüler aldı.

Törende Diyanet İşleri Başkanı Prof. Görmez tarafından üstün hizmet plaketi alan Mehmet Savaş Hoca, “Ölene kadar ilim öğrenmeye ve öğretmeye devam edeceğim” dedi. Programda ayrıca; Haseki Eğitim Merkezi’nin kurulmasında öncülük eden Dr. Tayyar Altıkulaç’a, Haseki Eğitim Merkezi’ne önemli destekleri olan İstanbul Milletvekili Erol Kaya’ya ve geceyi düzenleyen Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin’e teşekkür edildi.

Foto 2: Mehmet Savaş Hoca(en solda), Diyanet İşleri Başkanı Prof. Görmez, Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya ile.

KAYNAK: HABER 7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şanlıurfa'da inanılmaz olay! Bir şehre yetecek elektriği kaçak kullanırken yakalandılar
Adana'da başıboş köpek sürüsü yaşlı kadını parçaladı