Tekzip metnidir

Sitemizde 22.01.2016 tarihinde yayınlanan "RTÜK üzerine düşeni yaptı, sıra TÜRKSAT'ta' başlıklı habere ilişkin tekzip metnidir.

Tekzip metnidir
Tekzip metnidir
GİRİŞ 04.02.2016 12:37 GÜNCELLEME 04.02.2016 12:37

Müvekkil Başak Vizyon Ve Televizyon Yayıncılık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi ve ortaklıkları, ayrıca şirketimiz ile ilgisi olmayan kamuoyunda yayın yapan diğer şirketler hakkında lisanssız, izinsiz, kaçak ve korsan yayın yapıldığı belirtilerek yayınlanan haber gerçeği yansıtmamaktadır.

Habere konu müvekkil şirket; RTÜK yayın lisansı sahibi olup, RTÜK üst kurulu yayın yönetmeliği gereğince TÜRKSAT A.Ş. ile yaptığı sözleşme ile bireysel kapasite kiralama kapsamında şirket ve şirketin ortağı olduğu şirketler için yayın yapma hakkı sahibidir.

Müvekkil şirket ile ortak olduğu şirketler bu sözleşme şartlarına ve saatlerine uymak suretiyle, yayına çıkmadan önce Türksat A.Ş. Genel Müdürlüğü'nden onay alıp, bundan sonra yayın yapmaktadır.

Dolayısıyla, ilgili haber metninde yer alan "Rtük'e bildirim yapılmadığı", korsan yayın yapıldığı yönündeki beyanlar gerçeğe aykırı olup kabul edilemez. Ayrıca müvekkil şirket haber metninde ifade edildiği gibi; "paket yayın yapan", bir alt yapı platformu değildir.

Müvekkil şirketin lisansısın olmadığı ya da alt yapısının olmadığı nedenleriyle yasal işlemlere başlandığı ve yayınlarının kapatılacağı şeklindeki, maksatlı iftira ve yalan ibareler barındıran bu haber müvekkil şirketi yıpratmakta, kamuoyunu yanlış bilgilendirmekte ve yanıltmaktadır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...
36 bin sağlık personeli alınacak!