'Gülen'in halefi değilim!'

Aydınlık Dergisi'nde yer alan 'Fethullah Gülen'in halefi Latif Erdoğan kayıp' şeklindeki haberde yer alan iddiaları yalanlayan Latif Erdoğan, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. İşte Erdoğan'ın açıklaması...

'Gülen'in halefi değilim!'
'Gülen'in halefi değilim!'
GİRİŞ 01.08.2004 20:09 GÜNCELLEME 01.08.2004 20:09

Aydınlık Dergisi'nde yer alan 'Fethullah Gülen'in halefi Latif Erdoğan kayıp' şeklindeki haberde yer alan iddiaları yalanlayan Latif Erdoğan, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Halen Amerika'da tedavi gören Fethullah Gülen'in halefi olma gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirten Erdoğan, 'Kendisiyle münasebetimiz, entelektüel düzeyde, seviyeli, karşılıklı saygı ve sevgiye dayalı olagelmiştir' dedi.



Fethullah Gülen'in bir tarikat şeyhi ve cemaat lideri olmadığını kaydeden Erdoğan, Gülen'i bir milletin iftihar anlayışına sığamayacak büyük bir bilge, düşünce, fikir ve aksiyon insanı olarak tanımladı. Erdoğan, Gülen'in gayesinin milli meselelerde duyarlı, dini meselelerde hassas, maddi manevi donanımı tam ve mükemmel, sosyal gelişim ve şartlara uyumlu fertler yetiştirmek ve bu fertlerle medeniyetin inşasına katkıda bulunmak olduğunu vurguladı.



Erdoğan, Fethullah Gülen'in çalışmalarını gizliliği bulunmayan, legal bir sivil toplum kuruluşu faaliyeti olarak tanımlayarak bu çalışmaların Gülen'le irtibatlandırılmasının gayet doğal olduğunu söyledi.



Erdoğan, açıklamanın diğer kısmında şunları kaydetti: 'Gerekçeleri bu derecede saygın ve aşkın müştereklere dayalı bir çalışmada küskünlüklerin, dargınlıkların, kişisel çıkar ve menfaatlerin öne geçmesi, makam ve mansıb adına mücadele vermenin söz konusu olmayacağı ve olamayacağı aşikardır. Muhterem Fethullah Gülen'in ayrı ayrı dillerden, ırklardan belki milyonlarca halefi olacak ve onlar aynı şuur, aynı idrak ve aynı düsturlar çevresinde hizmetlerini devam ettireceklerdir. Dolayısıyla interlandı bu kadar geniş, ufku böylesine açık bir çalışmada belirli bazı şahısların halefliğini söz konusu etmek abesle iştigaldir.



Söz konusu faaliyetlerin ahenkli bir taazzuvla varlığını kıyamete dek sürdüreceğinden benim hiç kuşkum yoktur. Çalışmalarımız da bu istikamettedir.'

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ev hanımları, işsizler ve emekliler dikkat! Vergi muafiyeti geliyor
Bisikletle yolun karşısına geçmek isterken minibüsün çarptığı çocuk öldü!