Temiz Kalpler'den “tertemiz” bir albüm

İlköğretim çağındaki 9 öğrenciden oluşan Temiz Kalpler Korosu, yeni albümleri "Tertemiz" ile gönüllere hitap edecek.

Temiz Kalpler'den “tertemiz” bir albüm
Temiz Kalpler'den “tertemiz” bir albüm
GİRİŞ 03.06.2014 16:49 GÜNCELLEME 03.06.2014 16:50

Yaşları 9-12 arasında değişen ilköğretim çağındaki 9 öğrenciden oluşan Temiz Kalpler Korosu, popüler kültürün yıprattığı ve modern hayatın yorduğu gönüllere “Tertemiz” albümüyle hitap edecek. 

Ünlü sanatçılar Ahmet Özhan, Sami Savni Özer ve Mustafa Demirci’nin küçük sanatçılarla düet yaptığı Tertemiz albümü 4 Haziran 2014 Çarşamba akşamı yapılacak bir programla müzikseverlerin beğenisine sunulacak. 

Son dönemde “Önce Namaz” ve “İlla Edeb” projeleriyle dikkatleri üzerine çeken Asfa Eğitim Kurumları, yenilikçi ve farklı projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.  Tasavvuf müziği alanında bir ilke imza atan kurum, sosyal sorumluluk projesi kapsamında kurduğu Temiz Kalpler Korosu ile müzik alanında kalıcı bir çalışma ortaya koyuyor; “tertemiz” bir tasavvuf müziği albümü…

Kültürümüze özgü müzik eserlerine yönelik farkındalık oluşturma amacıyla yola çıkılan bu müstesna çalışma 7’den 70’e herkese hitap etme özelliği taşıyor. Öğrenim çağındaki çocuklar ve gençler üzerinde etkili olan popüler kültürün çıkmaz sokaklarından engin, köklü ve zengin medeniyetimize bir dönüş Tertemiz albümü... 

Eserlerin titizlikle seçilmesinden stüdyo kayıtlarının yapılmasına kadar her aşamasına yoğun emek verilen projeye tasavvuf musikisinin önde gelen sanatçıları Ahmet Özhan, Sami Savni Özer ve Mustafa Demirci yorumlarıyla katkıda bulundu. Asfa’nın müzik öğretmenlerinden Süreyya Tezeren tarafından yetiştirilen 9 öğrenciden oluşan Temiz Kalpler Korosu’nun seslendirdiği tasavvuf müziği eserleri modern hayatın yorduğu ve kirlettiği kalplere hitap edecek.

Stüdyo kayıtlarının AKRA FM’de gerçekleştirildiği albüm projesinde klasik eserlerin seçkin örnekleri icra edildi. Albümde ülkemizin yetiştirdiği ve sanatımızı dünyada başarı ile temsil eden seçkin saz üstadlarından, neyde Volkan Yılmaz, kanunda Turgut Özüfler, tamburda Özata Ayan ve kemençede Sertaç Tezeren görev aldı. Ramazan ayında musikişinaslarla buluşacak olan “Tertemiz” tasavvuf müziği albümünü yıllar boyu keyifle dinleyeceksiniz.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beynimiz hackleniyor! - Gazete manşetleri
İstanbul'da bir köpek, kapısını açık bulduğu İETT otobüsünün şoför koltuğuna oturdu