Karda bindiği atını oto yıkamacıda yıkattı

Erzurum'un Oltu İlçesi'nde at besleyen ve binicilik yapan Ergunhan Musaoğlu, kar yağışının ardından atın ayaklarını soğuk su ile yıkattı.

GİRİŞ 03.01.2016 11:34 GÜNCELLEME 03.01.2016 12:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gözü gibi baktığı 'Karador' isimli atı ile Oltu'nun çevresinde gezen Ergunhan Musaoğlu, ilçe merkezine geldiğinde Çelik Kardeşler Oto yıkamaya uğradı. Atını tazyikli soğuk su ile yıkatan Musaoğlu, daha sonra hem masaj yaptırdı, hem de hayvanı kuruladı. Bir kaç aydan beri ata binmediğini kaydeden Musaoğlu, beyaz örtüye bürünen Oltu'yu atıyla  gezdiğini söyledi. Atların dilinden çok iyi anladığını ve kışlık bakımlarının özen istediğini belirten Musaoğlu, karador'un 7 yaşında olduğunu kaydederek şunları söyledi:

"Kar üstünde rahvan ata binmek ayrı bir keyiftir. Aylardan beri ilk kez bindim ve zevk alarak dolaştım. Soğuk havadan dolayı çene altındaki kılları nefes alış verişinden ötürü buz tuttu. Uzun süre binilmediği için karador antrenmansızdı. Ayaklarında ağrı olmaması için en güzel tedavi şekli, soğuk ve tazyikli su ile yıkamaktır. Hiç rahatsız olmadı. Hem masaj yaptım hem de kuruladım. Artık, bir sorun olmaz."

Oto yıkamacı Muhmammet Vergül de ilk kez bir at yıkadığını belirterek, "İlk kez bir at müşterim oldu. Korkarak uzaktan su tuttuk. Ayaklarını yıkadık. Hiç huysuzluk etmedi" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • erdinc 8 yıl önce Şikayet Et
    iyi anliyormus dilinden bizde su icen hayvanin sirtindan inilir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir