Doktorların uçuk maaşları isyan ettirdi!

Doktor maaşlarıyla ilgili tartışmalı bir hafta geride kaldı. Bu tartışmalara biz de ortak olduk. Başlığa yorum yapanlar ve değerli yorumcular. Bir de kahraman gazeteci Bünyamin Katırcı...

Doktorların uçuk maaşları isyan ettirdi!
Doktorların uçuk maaşları isyan ettirdi!
GİRİŞ 13.07.2009 09:42 GÜNCELLEME 13.07.2009 09:42
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Selam sevgili Haber 7 dostları. Bu hafta yine Anadolu Ajansı kaynaklı haberler nedeniyle sıkıntı yaşadık ve yaşattık. AA’nın doktor maaşlarıyla ilgili haberi, doktorların tepkisini çekti. Doktorlar haberde verilen bilgilerin yanlış olduğunu söylüyordu. AA önce haberini geri çekti, daha sonra da düzelterek tekrar yayına koydu.
 
Doktor maaşlarıyla ilgili haberi biz de kullandık. Ama iptali hemen duyurduk, düzeltmeyi manşetten verdik.
 
Ancak doktor maaşlarıyla ilgili yayınladığız başka bir  haberimizde,  maaşların tavan fiyatları verilmişti. Haberde verilen rakamlara ulaşmanın oldukça zor olduğunu belirten doktorlar, bu haberin toplumsal barışı bozabileceğini ve doktorlara karşı antipati oluşturacağını söyleyerek habere itiraz ettiler.
 
Hesaplamanın tavan fiyatlar üzerinden yapılması ve bunun açık bir biçimde belirtilmemesi haberin en büyük eksiklerindendi. ‘Tam gün yasasına’ zemin oluşturmak adına haberin yapıldığını söyleyenler haklı mı acaba?
 
Doktor maaşlarıyla ilgili haberlerden sonra, AA hava sıcaklıkları 80 derece hissedilecek diye bir haber geçti… Öncesinde de tutuklu bulunan Cem Garipoğlu’nun babasının Rusya’da fabrika açtığına dair eski bir haberi yeniymiş gibi servise koymuştu.
 
Tüm bu haberler nedeniyle AA iki muhabirinin işine son verdi. Haberlerin bazılarını biz de kullandık. İptal ve düzeltmeleri de anında ve haberi kullandığımız yerden verdik. Geçen hafta da bazı çelişkili haberler vardı. Biz de sormuştuk AA’ya ne oluyor diye? Ne olduğunu öğrenemedik. Ama ihale iki muhabire kaldı.
 
Umarız güvenilirliğiyle örnek olan AA, bundan sonra da istikrarlı şekilde devam eder. Biz de kullandığımız yanıltıcı haberler nedeniyle okurlarımızdan bir kez de burada özür diliyoruz.  Bu konudaki haber ve düzeltmelere buradan ulaşabilirsiniz.  
 
SADECE BAŞLIĞI OKUYUNCA…
 
‘‘Babam çıksa yerim’ diyenler bunları görse yer mi?” başlığıyla bir haber yayınladık. İmam Şafi’nin sözünün bu şekilde kullanılması bazı kesimce hoş karşılanmadı. İçtihada muhalefet olarak değerlendirildi bu başlık.

Başlığı tek başına değerlendirdiğinizde öyle anlaşılabiliyor. Ancak haberin içeriğine baktığınızda, denizden çıkan silah, alış veriş arabası, daktilo gibi çevre kirliliğine neden olan şeylere dikkat çektiği anlaşılıyordu. Denize atılan bu tür eşyaların çevre kirliliği yarattığına dikkat çekmek isteyen editörümüz de böyle bir başlık kullanmıştı.

Editör, pervasızca denize atılan ve yok olması yıllar süren maddeleri biraz mizahi biraz da çevreci bir bakış açısıyla değerlendirmiş ve bu başlığı kullanmıştı. Ancak habere yapılan yorumlar ve bize gelen telefonlarda başlığın İmam Şafi’nin içtihadına muhalefet olarak değerlendirildiği gördük. Bu değerlendirmeyi yapanlar genelde başlığı okumuş ama haberin içeriğinden bihaberdi.
 
Açıkçası ben başlığın dikkat çektiğini ve çevre duyarlılığını arıttıracak bu haberin okunmasını sağladığını düşündüğüm için değiştirilmesinden yana değildim ancak yine de ‘Babam çıksa yerim diyenler bunları görse ne der?’ şeklinde bir düzeltme yaptık. Sadece başlığı okuyarak yorum yapanlar için yapılan bu düzeltmeye rağmen tepkiler devam etti. Bazı okurlarımız dini inançlara yapılan bir eleştiri olarak algılamıştı başlığı.

Haberi hazırlayan editörümüz de başlığı ‘Denizden çıkan atıklar şaşırttı!’ şeklinde değiştirdi. Denizlerin kirletilmesine engel olabilecek bir haberin okunmasını sağlayan bu başlığı içtihada muhalefet olarak değerlendiren okurlarımızdan bir kez daha konuyu tüm boyutlarıyla düşünmesini rica ediyorum. Başlık ilk haliyle kalsaydı daha etkili olur muydu? Çevreye duyarlı olmak için hangi başlık daha etkiliydi? Okurlarımızın değerlendirmesine bırakıyorum. 
 
YORUMCULARIMIZA TEŞEKKÜR

Geçen hafta köşemize yorumcularımızdan Mimiga’yı konuk etmiştik. Bu hafta da bazı yorumcularımızdan bahsetmek istiyorum. Metin Yazar, Mirza Budarnayev, Oku Yorum, Doğrucu Davut… Adlarını sıkça sayfalarımızda görüyoruz. Bir yanlış yaptığımızda kibarca bizi uyarıyorlar. Günde binlerce yorum ve mail alıyoruz.

Hatalar yapıyoruz. Okurlarımız sağ olsun bizi uyarıyor. Ancak bir hata yaptığımızda ‘Haber 7’nin editörleri hiç iş bilmiyor. Amma da…’ diye devam eden hakaret içerikli yorumların yanı sıra ‘Şurada şu hata yapılmış. Düzeltmeniz ricasıyla…’ şeklinde yapılan nazik uyarılar da geliyor.

Bahsettiğim yorumcular uyarılarını bu şekilde yapmanın yanı sıra, görüşlerini hukuk sınırları içinde açıklayan, konulara farklı bakış açısı getiren yorumcular. Haber 7’ye büyük katkıları olduğuna inanıyorum.
 
Hakaretler ederek yorumlar yazan ve hakaret ettiğinin bilmesine rağmen neden yorumunun yayınlanmadığını soranların yanında bahsettiğim yorumcularımız gerçekten bize moral veriyor. Metin Yazar, Mirza Budarnayev, Oku Yorum, Doğrucu Davut ve yapıcı eleştirileriyle bize katkı sağlayan yüzlerce yorumcumuza bir kez daha teşekkür ediyorum.
 
YORUMLARDAKİ TEKNİK SORUN

Yorumlarla ilgili küçük bir açıklama yapayım: Son günlerde bazı yorumlar başlığı ve içeriği olmadan yayınlanıyor. Onaylanan yorumların bir kısmında teknik bir arıza nedeniyle böyle bir sorun yaşanıyor. Arkadaşlarımız sorunu araştırıyorlar. Aklınıza başka bir şey gelmesin.
 
KARAMAN’IN KAHRAMAN MUHABİRİ

Karaman’da görev yapan bir dostumuz var; Bünyamin Katırcı… Genç Tv muhabiri aynı zamanda Haber 7’yle de haberlerini gönüllü olarak paylaşıyor. Basın tarihinin önemli tartışmalarından biri ‘Önce insan mı, haber mi?’ konusudur. Bünyamin Katırcı hafta sonu boğulma olayına polisten önce yetişti. Gittiğinde iki çocuk su kanalında boğuluyordu. Bünyamin kardeşimiz bu görüntüleri çekip servis etse eminim ki adından söz ettiren başarılı iyi bir iş yapmış olacaktı.

kullan

Haberi bütün kanallarda yayınlanacak belki ekstra bir prim de kazanacaktı. Ancak Bünyamin Katırcı olayı görüntülemek yerine su kanalına atlayıp çocukları kurtarmayı tercih etti. İki çocuk kanalda yaşam savaşı veriyordu. Bünyamin ve bir sivil polisin gücü bir çocuğu kurtarmaya yetti.
 
Bünyamin Katırcı’nın da konusu olduğu haber aşağı yukarı bu bilgileri içeriyordu. Olayın detaylarını kendisinden öğrendiğimizde Bünyamin’in gerçekten büyük bir kahramanlık yaptığını söyleyebilirim. Olayın detaylarını haberleştirmememizi rica etti. Ancak, haber biraz eksik ve gerçekten Bünyamin Katırcı’nın gerçek bir kahraman olduğunu söyleyebilirim.
 
Bünyamin kardeşimizin bugüne kadar sergilediği habere insanca yaklaşımına yakışan tavrı nedeniyle bir kez de buradan kutlamak istiyorum. İnsanlığın ölmediğini gösterdiğin için teşekkürler Bünyamin Katırcı…
 
İlgili habere BURADAN ulaşabilirsiniz


İhsan AYDIN - Haber 7
Okur Temsilcisi
ihsan.aydin@haber7.com

YORUMLAR 74
  • hasan güngör 14 yıl önce Şikayet Et
    önce önemli olan hasta sağlığı. doktor para kazanmak için hasta bekliyor böyle olmamalı ilk önce sağlık verilmeli en son işler para olmalı hastayla dahi konuşmamalı diye düşünenim maaşını bilmeli doktor
    Cevapla
  • SİLVER WOLF 14 yıl önce Şikayet Et
    sağolun. 6-2 si öğretmenim maaşım 1380 lira ne güzel değilmi sosyal adalet.Her şeye %50 zam bize %2.5 zam.Milletin ineği memurları sağın nereye kadar.Maaş aldıktan 2 gün sonra cabimde para kalmıyor.Benim hakkımı yiyenin canı çıksın.En güzeli ne ka ekmek o ka köfte ders anlatma olsun bitsin.Hastaneye gidince kapıdan kovuyor doktor ve saat 10:30 da başlayıp 15:30 da çıkıyor.Gücü bize yetti hükümetin
    Cevapla
  • malik akçiçek 14 yıl önce Şikayet Et
    sağlık olsun. bütün ideali para olan insana parayla herşeyi yaptırabilirsiniz ve hatta parayla onun bütün değerlerini satın alabilirsiniz böylesi dahamı iyi ne 100 ver emrine amade.
    Cevapla
  • atacan 14 yıl önce Şikayet Et
    devam3. ister laik olsun ister anti laik doktorlarımız ülkemizde öyle yetiştirilmiş ki paradan başka hiç bir şey düşünemez olmuşlar önce tıp fakültelerindeki ders programları değişmeli allah için vicdan paklığı için insanlık için hizmet eden doktorlar yetiştirilmeli ozaman hem insanlar hem doktorlar hemde devlet mutlu olacaktır bazı paraya boğulmuş doktorlarımız mutluluğu akşam olunca gece hayatlarında içki şişelerinde aramayacaktır hastayı ezik ve kompleksli görmeyecektir
    Cevapla
  • atacan 14 yıl önce Şikayet Et
    devam. evet sosyal adalet için tüm memurların maaşı birbirine yakın olmalıdır yoksa kaos olur haksızlık olur her mesleğin kendine göre aşılmaz zorlukları var lütfen sayın doktorlar kendinizi üst sınıfın erişilmez insanları gibi görmeyin merve hanım çok haklı asgari ücretle köle gibi çalışan özel sektör hemşireleri tıbbi sekreterler tanıyorum ben bu ülkede asgari ücret alıp kirada oturan insanlar varken sağlık sistemini iyice istismar edilir hale gelmişken devletten yüksek maaş istemeyi vicdanınız kabul ediyor mu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?