İsrail, ABD'den acil yardım istedi

22 ülkenin havayolu, 'güvenli olmadığı' gerekçesiyle Tel Aviv’e olan tüm uçuşları durdurdu. Netanyahu, Kerry’den 'acil' yardım istedi.

İsrail, ABD'den acil yardım istedi
İsrail, ABD'den acil yardım istedi
GİRİŞ 24.07.2014 02:08 GÜNCELLEME 24.07.2014 12:49
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İsrail’in başkenti Tel Aviv’de Ben Gurion Havalimanı’na düzenlenen bir saldırı nedeniyle uluslararası havacılık şirketleri bu ülkeye yapılan tüm uçuşları “ikinci bir emre kadar” durdurdu. “Güvenlik riski” nedeniyle şu ana kadar 22 ülkenin uçuşları iptal ettiği belirtiliyor.

Bu ülkeler arasında Türkiye, ABD, Norveç, Fransa ile Kanada Havayolları Air Canada ile Alman Havayolu şirketi Lufthansa’ya bağlı havayolu şirketleri Swiss, Avusturya ve Germanwings’in de bulunduğu açıklandı.

ABD UÇAĞI DA DÖNDÜ

İptal edilen seferler nedeniyle havalimanına sakinliğin hakim olduğu belirtildi. Uçuş bilgi tablolarında da seferlere ilişkin sürekli “iptal edildi” yazıları döndü.

Amerikan Delta Havayolları’nın New York-Tel-Aviv seferini yapan DL-468 sayılı uçağı ise, 273 yolcu ve 17 mürettebatıyla John F. Kennedy Havalimanı’ndan kalkmış, uçak Yunanistan semalarındayken, İsrail’in Ben Gurion Havalimanı yakınlarına roket isabet ettiği haberi ulaşınca rotasını paris’e döndürdü.

Olayın ardından, Delta Havayolları, güvenlik gerekçesiyle İsrail’e olan tüm uçuşlarını süresiz olarak iptal etti.

ABD'DEN YARDIM İSTEDİLER

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’den iptal edilen uçak seferlerinin yeniden başlatılması için müdahalede bulunmasını talep etti.

Haaretz’teki habere göre, Netanyahu, Kerry ile yaptığı görüşmede, Amerikan havayolu şirketlerinin Tel Aviv uçuşlarını 24 saatliğine iptal etmesi konusunu gündeme getirdi.

Netanyahu, Kerry’den uçak seferlerinin yeniden başlatılmasını talep etti.

YORUMLAR 2
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    İNGİLTERE,YE OSMANLI tokadı atma zamanı Devlet-i Aliyye-i Osmâniyye ve Recep Tayyip Erdoğan! Hak ve Batılın Savaşı,. FİLİSTİN,E ÖZGÜRLÜK gün ışığı kadar yakındır, SABIR FİKİSTİN, SABIR MESCİDİ AKSA,Gazzeye atılan bomnalar aslında ANKARA,YA atılıyor bizim için Çanakkale ne ise GAZZE.DE odur, ÇOK KORKAK BİR MİLLETTİR İSRAİL bu kadar kayıpla daha fazla dayanamaz, İNGİLTERE, FRANSA, ALMANYA ve BİRLEŞMİŞ MİLLETLER DİRETİYOR,100, geçti belki İSRAİL askerlerinin kayıpları, bu kayıplar İSRAİL içim tufan demektir, İSRAİL bu askerlerinin kayıbının hesabını halkına veremez darmadağın olurlar şimdi, o alçaklar,da İMAN gücü yoktur ve korkarlar ve kaçarlar,
    Cevapla
  • Bülent ACIKÖK 9 yıl önce Şikayet Et
    korkaklar. Allahu Teala şu sahur vaktinde sizide size destek olan müslüman görünen tüm destekleyecilerinizi de kahretsin amin.Allah düşmanları,peygamber katilleri,kan içiciler,insanlığın yüzkaraları
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!