IŞİD tehlikesi Lübnan'a da sıçradı

IŞİD terör örgütü Irak ve Suriye'den sonra Lübnan'da ilk eylemini gerçekleştirdi.

GİRİŞ 04.08.2014 10:19 GÜNCELLEME 04.08.2014 19:47
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

İbrahim Günay'ın haberi

Irak ve Suriye'de aylardır ele geçirdiği alanları genişleten terör örgütü IŞİD Irak ve Suriye'den sonra Lübnan'a girdi. Suriye'de birçok bölgenin kotrolünü eline geçirdiği bilinen IŞİD, Suriye'nin Lübnan sınırından girerek Lübnan'daki faaliyetlerine resmen başladı.

LÜBNAN ASKERLERİNİ ESİR ALDILAR

Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) twitter'daki resmi haber kaynakları, Lübnan ordusundan 20 esir aldığını açıkladı. Ancak olayın ayrıntılarıyla ilgili üç farklı senaryo ortaya atılıyor.

Esir alma görüntüleri...

SALDIRI YAPMA HAZIRLIĞI!

Lübnan'da yayımlanan Ad-Diyar gazetesinin bugünkü nüshasında yer alan Lübnan İç Güvenlik Kuvvetleri Başkanı Orgeneral İbrahim Basbous imzalı belgelere göre İŞİD, kuzeydeki Bekaa Vadisi'nde Şii ve Hıristiyan köylere karşı saldırı planı yapıyor.

United Press haber ajansına yazılı bir açıklamada bulunan Ürdün Selefi Hareketi’nin ismi açıklanmayan bir lideri, Suriye’deki IŞİD'in Lübnan’a açıkça girme kararı aldığını söylemişti.

EL- KAİDE BİAT ETMİŞTİ

Sosyal medya ve IŞİD’e yakın kaynaklara düşen ve El – Kaide’nin Lübnan’daki liderlerinden Ebu Yusuf el-Ensari’ye ait olduğu bildirilen bir ses kaydında, Lübnan’ın Trablus bölgesinde IŞİD’in bir kolunun kurulduğu belirtiliyor ve IŞİD’in başındaki kişi olan Ebu Bekir Bağdadi’ye biat ediliyor.

İşte esir alınan Lübnan askerlerinin görüntüsü...

 

KAYNAK: HABER7-ÖZEL
YORUMLAR 10
  • müslüman kurtuldu 9 yıl önce Şikayet Et
    SAPKIN SAPKIN KONUŞMA NURETTİN.. peygamberimiz istanbulun kudüsün şamın fethedileceğini ALLAHIN İZNİ İLE BİLDİRMİŞ. ALLAH BİLDİRDİĞİ İÇİN BİLDİRMİŞ. ALLAHTAN VAHİY ALIYOR DA GELECEK BİLDİRİLMİŞ OLAMAZ MI? aklına göre hareket eden cehennemi boylar. Sünneti inkar eden nasipsiz kalır. .... "Allah ve Resulü bir meselede hükmünü verdiği zaman, bir mü'min erkeğin yahut bir mü'min kadının artık işlerinde başka bir yolu seçme hakkı yoktur. Kim Allah'a ve Resulüne isyan ederse, apaçık bir sapıklığa düşmüştür." (Ahzab Sûresi ,33-36).. "Peygambere itaat eden Allah'a itaat etmiş olur. Kim bundan yüz çevirirse, seni öylelerinin üzerine muhâfız olarak göndermedik; sen ancak doğru yolu gösterip tebliğ etmekle mükellefsin."(Nisa, 4-80) "Peygamber size ne emretmişse alın, neyi yasaklamışsa ondan da kaçının. Allah'tan korkun. Muhakkak ki Allah'ın azâbı pek şiddetlidir."(Haşir Sûresi, 59-7)
    Cevapla
  • NURİTTİN ÖZTÜRK 9 yıl önce Şikayet Et
    masallara devam edin. peygamberimiz kahin değildir.gelecekten haber vermemiştir.uydurma sözleri hadis diye bilmeyin.deccal diye bir şey de yoktur.mehdi deccal masalları ile kendimizi kandıralım.KUR AN I kerim den habersiz müslümanlık olursa sonumuz bu olur başka ne olacak.birlik beraberlik olacağına kavgadan geçilmiyor.hakem kur an değilse mahkeme bitmiyor
    Cevapla
  • yusuf kenan 9 yıl önce Şikayet Et
    Peygamberin (sav) hadiste belitiği gibi bu merhametsiz yaratıkları Türk ordusu yok edecektir. Sonrada Kudüs feth edilecektir
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Işıd islamın yükselişini önlemek için Amerikanın,Haçlı zihniyeti projesidir.... .....Arap baharı Doğu baharı filan derken başarısız olan ABD Akılları sıra islam ülkelerini bu yolla ellerine geçirecek?..işte bu Haçlı zihniyetinin Büyük bir sona doğru gittiğinin resmidir..Korkuyorlar çünkü bundan sonraki yıllar islamın yükselişi olacak ve hiç bir güç durduramayacaktır.
    Cevapla
  • ALPER AĞA 9 yıl önce Şikayet Et
    vaybe. yeni komşumuzun adı israil demedi demeyin bu işid büyük israil projesidir işid çekilecek israil girecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurtuluş Savaşında hizmetleri tespit edilen 4 gaziye İstiklal Madalyası verilecek
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti