İran: Cameron bizden özür dilemezse...

İran, BM'deki konuşmasında İran'ı eleştiren İngiltere Başbakanı Cameron'un özür dilememesi halinde ilişkilerin gelişmeyeceğini açıkladı.

İran: Cameron bizden özür dilemezse...
İran: Cameron bizden özür dilemezse...
GİRİŞ 01.10.2014 11:13 GÜNCELLEME 01.10.2014 11:16
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, İngiltere Başbakanı David Cameron'un Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda İran hakkında "kabul edilemez" ifadeler kullandığı gerekçesiyle, Cameron İran'dan resmi özür dilemeden, hükümetin İngiltere ile ilişkileri geliştirmemesi tavsiyesinde bulundu.

''CAMERON ÖZÜR DİLEYENE KADAR...''

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu tarafından yayımlanan bildiride, "Cameron, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda yaptığı "İran karşıtı" konuşmasından dolayı özür dileyene kadar İngiltere ile ilişkilerin geliştirilmesi uygun değildir" ifadesi kullanıldı.

''İNGİLTERE IŞİD'İ DESTEKLİYOR''

Bildiride, İngiltere'nin Ortadoğu'daki sorunların kaynağı olduğunun altı çizilerek, "İngiltere, bölgede IŞİD gibi terör örgütlerini destekleyerek Müslüman halklar arasında mezhebi anlaşmazlıklar çıkarıyor" vurgusu yapıldı.

CAMERON, İRAN'I 'TERÖRE DESTEKLE' SUÇLAMIŞTI

Cameron, BM Genel Kurul toplantısındaki konuşmasında, "İran'ın terör örgütlerine destek verdiği suçlamasında bulunmuş, nükleer program ve kendi vatandaşlarına yönelik politikalarının da yanlış olduğunu ve değişmesi gerektiğini" söylemişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • eray akalın 9 yıl önce Şikayet Et
    iran işi bitirdi.. iran atom bombasına çoktan beri sahiptir.yoksa amerika ingiltere fransa almanaya israil irana çoktan girerlerdi.yani şimdiye kadar olan olmuştu.bu saatten sonra iran onlara yenilmez.onları yener.
    Cevapla
  • eren yılmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    iranı kimse yenemez.. bazı arkadaşlar şöyle yanılgıya düşüyorlar.amerika ingiltere fransa almanya iran ile kaç yıldır nükleer görüşmeleri yapıyor.ama bir sonuca varamıyorlar.yani iran geri adım atmıyor. arkadaşım iran batıyla dost değil düşmandır.sen şuna batı ülkeleri irana gücünü yettiremiyor demiyorsunda,görüşmelerinden bir sonuç çıkmıyor iki arada bir derede gidiyorlar demekki dostlar diyorsun.yanılgıya bak.. amerika genel kurmay başkanı martin dempsey iranla kara savaşıyla savaşılamaycağını ilan etti.havdan ise kuşatılması çok maliyetli vede atom kullannılması lazımdır.aksi takdirde iranın nükleer tesisleri imha edilemez.anca bugün olduğu gibi iran nükleer bomba yapar batıda izler.
    Cevapla
  • mert akgün 9 yıl önce Şikayet Et
    bazıları senaryo yazıyor.. iran ile ingiltere ilişkileri genelde olumsuz olmuştur.tarihtede böyledir.şimdi ise nükleer müzakereler dolayısyla iran ingiltere ilişkileri iyice gerilmiştir. iranın elinde avrupayı yerle bir edecek yerli yapım uzun menzil nükleer vüzeler vardır.bazı gizli servisler bunu bilmektedir.hatta kuzey korenin iran adına atom denemesi yaptığını alman ve isveç gizli servisleri ortaya çıkarmıştı. bazıları yok iran israil ingiltere 3 de dostmuş şöylemiş böylemiş hep hikaye yazıyorlar.arkadaşım bunun böyle olduğuna dair bana bir kanıt göster.neye dayanarak böyle bir şey yazıyosun.yok böyle bir şey. ingiltere bence akıllı davransın.aksi takdirde iranla başa çıkamaz.ingilterede atom varsa iranda da var.hatta iranda radara yakılanamyan uzun menzil atom vüzesi var.
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Büyük Fitne İngiliz İmparatorluğu bugün hala bilinmese de çok güçlüdür! Hem finans, hem de siyaset anlamında 70'ten fazla ülkeyi, bölgeyi, eyaleti içine almıştır! Gücü gizliliğindedir !. Bizleri Şimdiye kadar bizleri ters köşe yapan İNGİLTERE, İRAN ve İSRAİL bu üçlü dünyanın en büyük fitnesidir. Bu üç devlet yüzünden taş üstünde taş baş üstünde baş kalmıyor. Bu üç devletin siyaseti aynı olup İNGİLİZ KRALİYET ailesi tarafından yönetilmeleridir !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!