'ABD YPG militanlarını vurdu' iddiası

Kobani'de IŞİD militanlarını bombalayan ABD savaş uçaklarının yanlışlıkla YPG militanlarını öldürdüğü iddia edildi.

'ABD YPG militanlarını vurdu' iddiası
'ABD YPG militanlarını vurdu' iddiası
GİRİŞ 17.10.2014 08:37 GÜNCELLEME 06.05.2015 13:25
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Kürt internet sitesi "Rudaw"da yer alan habere göre, ABD savaş uçakları Kobani'de yanlışlıkla Kürtlerin bulunduğu bir bölgeyi bombaladı. "Rudaw" hava saldırısında en az 6 YHG militanının öldürüldüğü ileri sürüldü. 

Kobani'deki YPG sözcüsü İdris Nassan da, ABD'nin yanlışlıkla Kürt hedeflerini vurduğunu doğruladı. Nassan saldırıda en az 1 sivilin yaşamını kaybettiğini belirtilirken, ölen YPG militanları hakkında bilgi vermedi.

YPG sözcüsü İdris Nassan, Kobani'nin üçte birinin de terör örgütü IŞİD'in elinde olduğunu söyledi. Kobani'de ilk yardım malzemesi eksikliği çektiklerini vurgulayarak, "Yaralılar ilaç olmadığı için ölüme terk edilmiş durumda" dedi.

38 HEDEFE SALDIRI 

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM'un IŞİD'e karşı "Doğal Kararlılık" ismini verdiği hava operasyonlarında Irak'ta ve Suriye'de yüzlerce hedef vuruldu.

ABD, son 24 saat içerisinde Irak ve Kobani'de 38 IŞİD hedefinin bombalandığını açıkladı.

YÜZLERCE IŞİD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ 

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü John Kirby de, Kobani kenti yakınlarındaki hava saldırılarında terör örgütü IŞİD'in yüzlerce üyesinin öldürüldüğünü söyledi.

KAYNAK: NTVMSNBC
YORUMLAR 22
  • CENGAVER 9 yıl önce Şikayet Et
    2018 e Kadar Büyük İsrail Kurulursa !. Zaten bölgede kullandığı Beyinsiz Mahluklar PYD si, PKK sı hepsini toptan Nükleer ve Kimyasallarla yok edecek, Yani O bölgeye kurulacak olan Ermenistan değil, Büyük İsrail olsa gerek daha sonra Bu ülkeye düşmanlık edenler bu Ülkeyi mumla arayacalar ama iş işten çoktan geçmiş olacaktır
    Cevapla
  • Abdullah Öz 9 yıl önce Şikayet Et
    İsrail'i unutmuşum büyük terörist olarak..Ama,Siyonist İsralliler zaten ABD Neoconlarının kankası olduğu. için acele ile unutmuşum sanırım.. 300 bebek katili siyonist israil daha yeni yapmıştı katliamı Gazze'de..Unutulur mu hiç...
    Cevapla
  • Abdullah Öz 9 yıl önce Şikayet Et
    En Büyük terörist ABD ve neocon şahinleri.... Sonra sırasıyla diğer BM Güvenlik Konseyi üyeleri gelir...Esed,Maliki,PKK daha sonra gelir...İşid vs. daha da sonra gelir...1990 dan sonra bölgede olanlara baksanız,kim daha fazla öldürdü...
    Cevapla
  • hursit dilaver 9 yıl önce Şikayet Et
    işte beklediğimiz bu. çok guzel olmuş..
    Cevapla
  • hursit dilaver 9 yıl önce Şikayet Et
    hata etmeyin ve yanlış yerde durmayın.. kufre yatkın olmak isteyenler PKK ve PYDye yardım etsin.İŞİD de pek matah değil tabi. ama ötekilere karşı EHEMMİ MUHİMME TERCİH, ya da EHVEN-İ ŞER olarak İŞİDE destek borçtur. BANA DOKUNMAYAN YILAN derseniz,siz bilirsiniz.gun gelir öteki yıllanlar bu gevşekliğiniz için ahtapot kollu yılanlarıyla sizi kavrarlar.200 YILLIK TARİHİMİZE BAKIN..(Bediuzzamanın hutbe-i şamiye kitabı,şamdaki emeviye camiinde okunmuştu. şam demek ki, özel bir şehir.arkadaşlar,ihvanlar haklı.peygamberimiz de şama özel bir ilgi duyuyor demek. ŞAMI DA TURKLER KURTARACiKTIR. ŞU ANKİ İMANLI VE İHLASLI HUKUMET OLDUĞUNA GÖRE BU ŞEREF TURKLERE AİT OLACAKTIR. diye de ilave etti.malum zat,son nass'ında.. hadi bakalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu