''ABD'nin müdahalesi sorun çözmez''

İran'ın dini lideri Hamaney'in Başdanışmanı Vilayeti: "ABD ve bölgedeki müttefiklerinin askeri müdahaleleri sorunları çözmez"

''ABD'nin müdahalesi sorun çözmez''
''ABD'nin müdahalesi sorun çözmez''
GİRİŞ 18.04.2015 17:45 GÜNCELLEME 18.04.2015 17:45
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in uluslararası ilişkiler Başdanışmanı Ali Ekber Vilayeti, Yemen'e yönelik hava harekatına ilişkin, "ABD ve bölgedeki müttefiklerinin askeri müdahaleleri sorunları çözmez" dedi.

Yarı resmi Mehr Haber Ajansı'nın haberine göre Vilayeti, Tahran'a resmi ziyarette bulunan Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop'la bir araya geldi. Vilayeti, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Suudi Arabistan öncülüğünde Yemen'e başlatılan hava harekatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"ABD'nin Yemen'e doğrudan askeri müdahalede bulunacağını düşünmüyorum" diyen Vilayeti, "Çünkü ABD, bölgedeki ülkelere birçok kez askeri müdahalede bulunarak bunu tecrübe etmiş ve hiçbir sonuç elde edemeden çıkmıştır" diye konuştu.

Vilayeti, "Daha önceki ABD başkanlarının, diğer ülkelerin iç işlerine müdahalelerinin acı deneyimleri göz önüne alındığında, şu anki yönetimin bunu tekrar edeceğine ihtimal vermiyorum. ABD ve bölgedeki müttefiklerinin askeri müdahaleleri sorunları çözmez" ifadesini kullandı.

Krizin çözüm yolunun, barışçıl diyalog olduğunu vurgulayan Vilayeti, ülkedeki grupların aralarındaki sorunları kendilerinin çözmesi gerektiğini belirterek, "Diğer ülkeler ise dış müdahalede bulunmaksızın, Yemen halkının kendi hükümetini kurması için onlara yardım etmeli" değerlendirmesinde bulundu.

ABD Başkanı Barack Obama, Husi Ensarullah hareketine yönelik Suudi Arabistan öncülüğünde 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı altında başlatılan operasyona, lojistik ve istihbarat desteği sağlanması yönünde talimat vermişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • islami cephe 8 yıl önce Şikayet Et
    yaşasın iran islam cumhuriyeti
    Cevapla
  • Hasan Mansur 8 yıl önce Şikayet Et
    Heyt be ne islam cumhuriyeti (!) Müslümanların gururu(!) Kafirlerin ve Esad'ın korkulu rüyası(!) Sen bu masalları çocuklara anlat ama bize değil. Kimse yemiyor. Bu arada İran'ın da yerle yeksan olduğu günleri göreceğiz inşaalah!
    Cevapla
  • musa can 8 yıl önce Şikayet Et
    leylegin ömrü lak lak gecti türkiyede indir IRAN KALDIR IRAN !!!
    Cevapla
  • mert akgün 8 yıl önce Şikayet Et
    Her iranla ilgili haber olduğunda doluşurlar hemen.İranla ilgili bildiklerinden şüphe ediyorlar da o yüzden gocunuyorlar. İran hızlaca dünyanın en güçlü müslüman devleti olma yolunda ilerliyor. İranı pakistan bile çekemiyor.Komik bir durum...
    Cevapla
  • taşeron 8 yıl önce Şikayet Et
    şimdiye hep sen ve Amerika vuruyordunuz tabiiki iran sayesinde usa nın gemilerini hurmuz boğazından taa basra körfezine yardım da bulunup sokan iran kendisini sorgulasın cunku Humeyni fransada eyitildi orta doğuyu karıştıran varsa iran ve nuri elmalikidr israin eski dostları
    Cevapla
  • HAK YOLU İSLAM 8 yıl önce Şikayet Et
    iran müdahaleside suriyede maşallah çok çözüm getirdi!yani belki iran olmasa bu kadar kan akmıcaktı suriyede ve esed daha kolay gidicekti
    Cevapla
  • hak yol iman 8 yıl önce Şikayet Et
    suriyeye iran mı müdahele etti yoksa tonlarca silah ve terorist gönderenler mi? silah ve teroristler ülkeyi talan edince iran da savununca müdahele mi etmiş oluyor?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı