Sınırda çatışma: Suud askeri öldürüldü

Suudi Arabistan’ın Yemen sınırındaki Necran bölgesinde Yemen tarafından açılan ateş sonucunda bir Suud askeri öldü, 2 asker de yaralandı.

Sınırda çatışma: Suud askeri öldürüldü
Sınırda çatışma: Suud askeri öldürüldü
GİRİŞ 20.04.2015 18:24 GÜNCELLEME 20.04.2015 18:24
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Mansur Turki, ülkenin güneyinde Necran bölgesindeki sınır koruma birliklerine, Yemen tarafından ateş açıldığını söyledi. Turki saldırıda hafif silahlar kullanarak yoğun ateş edildiğini ve havan topu atıldığını ifade etti. Saldırıda bir Suud askeri öldürüldü, 2 asker de yaralandı.

Saldırıyla, Suudi Arabistan’ın öncülüğünde Yemen’de Şii Husilere karşı devam eden ‘Kararlılık Fırtınası Operasyonu’nun başlamasından bu yana, Suudi Arabistan ikinci askerini kaybetti.

Nisan ayının başında, ülkenin güneybatısındaki Asır bölgesindeki sınır koruma birliklerine, yakınlardaki yüksek bir tepeden ateş açılmıştı. Saldırıda 1 Suud askeri ölmüş, 10 asker de yaralanmıştı.

Yemen’deki durum

Yemen'de Husilerin, Aden'e doğru hareket ederek, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele almaları üzerine Cumhurbaşkanı Hadi yönetiminin, Arap Birliği ve uluslararası topluma acil askeri müdahale çağrısı yapmasıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta Husilere yönelik hava harekatı başlatmıştı.

Operasyona Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden oluşan Körfez ülkelerinin yanı sıra Fas, Sudan, Ürdün ve Mısır da katılıyor.

BM Güvenlik Konseyi'nde geçen ay kabul edilen başkanlık bildirisinde, Cumhurbaşkanı Hadi'nin ülkenin meşru lideri olduğu vurgulanmış ve BM öncülüğünde sürdürülen siyasi diyalog çalışmalarının desteklendiği kaydedilmişti.

Saudi Arabistan'ın öncülüğündeki koalisyon ülkelerince hazırlanan ve 14 Nisan'da Ürdün tarafından BM Güvenlik Konseyi'ne sunulan karar tasarısı kabul edilmişti. Tasarı devrik lider Ali Abdullah Salih'in oğlu ve bazı Husi liderlere yaptırım uygulanmasını içeriyordu.

YORUMLAR 6
  • açık 9 yıl önce Şikayet Et
    iranlı yahudilerin işi
    Cevapla
  • halil ibrahim 9 yıl önce Şikayet Et
    arab ulkelerının askerı tecizatıne bakıyorum askerı kılıf kıyafetler askerı zhılı araclar olmak uzere cogu amarıkanın tam bıre bır kopyası abd tamamen orta doguya kendı kontrol altına almış bellı kı
    Cevapla
  • Hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    Üzülmeyin Allah in izniyle abd suud ve muttefiklerinin yardımına koşacak
    Cevapla
  • anti satan 9 yıl önce Şikayet Et
    abd ve israil için savaşan o suud as
    Cevapla
  • ittifak lazım 9 yıl önce Şikayet Et
    iran her yerde
    Cevapla
  • cCc reyiz cCc 9 yıl önce Şikayet Et
    iran fazla oldu.abd'nin gazıyla tabii
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bedava dağıttı, duyan oraya koştu! Markette 30 TL
Beynimiz hackleniyor! - Gazete manşetleri