DAEŞ halka giden suyu kesti

Irak'ta DAEŞ'in, Fırat Nehri üzerindeki Ramadi Barajının tüm kapaklarını kapattı ve kentin doğu bölgelerine giden suyu kesti.

DAEŞ halka giden suyu kesti
DAEŞ halka giden suyu kesti
GİRİŞ 02.06.2015 15:05 GÜNCELLEME 02.06.2015 15:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Enbar Valisi Güvenlik Müsteşarı Tuğgeneral Aziz Halef et-Tarmuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü DAEŞ'in Ramadi'nin kuzeyindeki barajın kontrolünü ele geçirdiğini ve tüm kapaklarını kapattığını söyledi.

Örgütün, güvenlik güçleri ile aşiretlerin kontrolünde bulunan Halidiye ilçesi ve Habbaniye nahiyesine giden suyu kestiğini, bu iki bölgeden geçen nehrin su seviyesinin düştüğünü ifade eden Tarmuz, "DAEŞ, suyu keserek bölge sakinlerini öldürmeye ya da onları bu bölgeyi terk etmeye zorluyor" dedi.

Tarmuz, barajın geri alınması için askeri operasyon düzenlenmesi ya da suyun akması için barajın kapaklarından birinin hava saldırısıyla vurulması talebinde bulundu.

Irak'ın yüz ölçümü bakımından en büyük vilayeti Enbar'ın merkezi Ramadi, yaklaşık iki haftadan bu yana DAEŞ'in kontrolünde bulunuyor. Irak ordusu ve Haşd-ı Şa'bi milisleri, kentin geri alınması için 26 Mayıs'ta operasyon başlatmıştı.

YORUMLAR 2
  • MEHMET EMİN ARAL ( BARIŞ LİDER ) 8 yıl önce Şikayet Et
    IŞİD yaptıklarınız, insanlığı müslüman olmaktan uzaklaştırdı. İslam ın adına düşman davranmayı bırakın, evlerinize gidin.
    Cevapla
  • ya allah 8 yıl önce Şikayet Et
    dikatli olun kerbala olayi yine tekrarlanir .......
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!