PKK’nın silahı ABD’den: Müttefikin sinsi oyunu

ABD, Almanya, İngiltere ve diğer Batı ülkeleri “DAEŞ’le mücadele ediyoruz” diyerek, PYD’ye modern silah ve mühimmat gönderdi.

PKK’nın silahı ABD’den: Müttefikin sinsi oyunu
PKK’nın silahı ABD’den: Müttefikin sinsi oyunu
GİRİŞ 23.09.2015 10:46 GÜNCELLEME 23.09.2015 10:48
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

DAEŞ’le mücadele ediyor” denilerek ABD, Almanya, İngiltere ve diğer Batı ülkeleri tarafından PYD’ye gönderilen modern silah ve mühimmatlar PKK eliyle Türkiye’ye karşı kullanıldı. Sözde müttefiklerin gönderdiği modern silah ve mühimmatlarla da onlarca askerimiz ve polisimiz şehit edilerek, çocukları yetim kaldı.

İstihbarat raporlarına yansıyan bilgilere göre; Kobani’de PYD’ye teslim edilen 12,5 ton C4 tipi tahrip gücü yüksek patlayıcı, 84 Kanas tipi keskin nişancı silahı, 482 adet Alman Panzerfaust-3 markalı zırh delici başlıklı roketatar, 219 adet Amerikan yapımı M-24 uzaktan kumandalı zırh delici tank mayını, çok sayıda otomatik silah ve mühimmat Kobani sınırından Türkiye’ye geçirilerek PKK’ya teslim edildi. Dağlıca ve Silopi benzeri onlarca tuzaklı saldırıda kullanılan patlayıcılar, onlarca Mehmetçiğin şehit olmasına sebeb oldu.

PYD’YE SİLAH YARDIMI DERHAL DURDURULMALI

PYD’nin DAEŞ bahanesiyle meşrulaştırılmaya çalışıldığına dikkat çeken güvenlik uzmanları, Türkiye’nin müttefiki konumundaki ülkelerin PKK’nın eline geçeceğini bile bile PYD’ye yardım yapmasının Türkiye’ye karşı başlatılan açık bir saldırı olduğunu belirtiyorlar.

ABD’nin özellikle modern silah ve patlayıcı kullanımı konusunda Kobani’de konuşlanan YPG militanlarına eğitim verdiğinin de belirtildiği istihbarat raporlarında, YPG adını kullanan militanların Türkiye’ye geçerek PKK saflarında yer aldığı da ifade edildi.  

DAEŞ tehdidiyle Suriye’nin kuzeyinin Batılı güçlerce kendisine peşkeş çekilmesini fırsat bilen PKK’nın Türkiye sınırına çok yakın bir noktada bulunan Kobani’ye bin civarında militan yığdığı, Kobani’de bulunan cephaneleri Türkiye’ye sevk ettiği ifade ediliyor. ABD ve Almanya başta olmak üzere birçok Batılı devletten destek alarak Kobani’ye hakim olan PKK’nın kurduğu yeni terör üssünün ABD askerleri tarafından korunduğu belirtiliyor.

SİLAH SEVKIYATINA HDP’Lİ VEKİL DESTEĞİ

Geçtiğimiz aylarda HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın Kobani’den getirilerek Türkiye’ye sokulan patlayıcı ve silahları kurye olarak taşırken yakalanmış, görüntüler basına yansımıştı. Batılı güçlerin açık destek verdiği Kobani’deki PKK güçlerinin verilen destekle büyük bir rahatlık içerisinde oldukları ve Türkiye sınırında istedikleri gibi at oynattıkları dile getiriliyor. PKK’ya karşı yürütülen operasyonların Kobani’deki PKK unsurlarının dışarıda bırakılarak sürdürülmesi durumunda istenilen sonuca ulaşılamayacağı vurgulanan raporlarda, Kobani’nin Türkiye için bir milli güvenlik sorunu haline geldiği ve Kobani’yi PKK kontrolünden çıkarmadan PKK terör örgütünün kökünün kazınamayacağı dile getiriliyor.

BATILI AJANLAR YARDIM EDİYOR

PKK’nın kontrolünde bulunan Kobani ile Türkiye arasındaki geçiş bölgelerinde geçtiğimiz haftalarda ABD, Almanya ve İngiltere gibi birçok Batılı devlete bağlı ajanlar yakalanmıştı. Tonlarca patlayıcı ve silahın gazeteci kisvesinde bulunan Batılı ajanların yardımıyla Kobani’den Türkiye’ye sokulduğuna dikkat çekiliyor. Türkiye’nin iç bölgelerine ulaştırılan mühimmatların önemli bir kısmının Batılı gazetecilerin arabalarında sokulduğu ifade ediliyor.

KAYNAK: YENİ AKİT
YORUMLAR 52
  • hakkımhakkım 8 yıl önce Şikayet Et
    petrol kurumadıkça bu bölgedeki insanlara huzur yok.
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    ey hükümetimiz dostumuz ha...bakın dosta.iyice bakın....
    Cevapla
  • Çaldıran 8 yıl önce Şikayet Et
    Hem müttefik olacaksın, hem dert yanacaksın. Yok öyle.
    Cevapla
  • raşit 8 yıl önce Şikayet Et
    malesefki ekonomik gücün yeterli olmayınca sözün havada havada kalıyor.bu imansızların asıl hedefi tc devleti ve milletidir.
    Cevapla
  • dogru söyle 8 yıl önce Şikayet Et
    Hem Amerikaya yalakalik yapip gel teröre karsi beraber hareket edelim diyecen hem diyeceksinki terore silahlar Amerikadan geliyor bu biliniyorsa neden önlemi alinmiyor devlet olarak rest cekilmiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması