'Rusya Palmira'da zafer kazanmak istiyor'

İngiliz gazeteci Robert Fisk,Rusya'nın Suriye'ye müdahil olmasının sebeplerinden birinin Palmira antik kentini geri almak olduğunu öne sürdü

'Rusya Palmira'da zafer kazanmak istiyor'
'Rusya Palmira'da zafer kazanmak istiyor'
GİRİŞ 28.09.2015 13:54 GÜNCELLEME 28.09.2015 13:54

İngiliz Independent gazetesinin tecrübeli Ortadoğu muhabiri Robert Fisk, Rusya'nın Suriye'deki hedefleri konusunda bir yazı kaleme aldı. Fisk, Rusya'nın Suriye'ye müdahil olmasının sebebinin yalnızca Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile "dayanışmak" ya da Tartus'ta bulunan Rus üsleri olmadığını iddia etti ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir zafer istediğini belirtti. 

Suriye ordusunun önceliğinin Palmira'yı IŞİD'den geri almak olabileceğini ifade eden Fisk, avcı bombardıman uçaklarının, füzelerinin ve 'büyük olasılıkla' T-90 tanklarının çöle hazırlandığını yazdı. Palmira'yı kurtarma operasyonunun üç hafta içinde başlayabileceğini aktaran Fisk, Ortadoğu'daki tüm çatışmaların ' zaman çizelgesinin dışına çıktığını' belirterek, operasyonun Kasım'da başlayabileceğini öne sürdü. 

BATI İÇİN UTANDIRICI BİR DERS

“Palmira geri alınması gereken bir inci, çünkü dünya - mutlak duyarsızlıkla onun insanlarından çok kalıntıları konusunda endişe ediyor – kentin Mayıs’ta IŞİD’in eline düşmesini ‘halifelik’ için büyük bir başarı olarak kabul etti” diyen Fisk, Palmira’nın Rusya’nın öncülüğünde kurtarılmasının Batılı liderler için ‘utandırıcı bir ders’ olacağını belirtiyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!