Rakka bahane asıl hedef güvenli bölgeyi işgal

IŞİD'in merkezi Rakka'ya ABD destekli operasyon başlatan PYD'nin asıl hedefinin 'güvenli bölge'yi işgal olduğu bir kez daha ortaya çıktı.

Rakka bahane asıl hedef güvenli bölgeyi işgal
Rakka bahane asıl hedef güvenli bölgeyi işgal
GİRİŞ 01.06.2016 06:42 GÜNCELLEME 01.06.2016 11:35
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Rakka'ya yönelik harekat 9'uncu gününe girerken kayda değer bir ilerleme sağlayamayan terör örgütü, dikkatlerin IŞİD'in kalesi Rakka'ya yöneldiği dönemde Münbiç-Cerablus hattına saldırdı. Bölgede IŞİD'e yönelik 'şok' baskınlar sonucu 8 köy, bu örgütün kontrolünden çıktı, PYD'nin kontrolüne geçti. Suriye PKK'sı PYD'nin önceki gün kaydettiği ilerlemeyle birlikte IŞİD'in Cerablus-Münbiç ve Rakka bağlantısını kesmesinin an meselesi olduğu belirtiliyor.

ABD DESTEKLİYOR

Rakka operasyonunun başladığı ilk günden buyana Tişrin-Ebu Galgal cephesine yığınak yapan PKK'nın Suriye kolu PYD, önceki gece düzenlediği operasyonlarla Münbiç'teki 8 köyü ele geçirdi. Bu köylerin Alule, Malişiyye, Hörbül, Vabir, Şaar, Hama Kebiyr, Cürün ve Kala Neciym olduğu öğrenildi. ABD havadan ve bölgeye sevk ettiği kara güçleriyle PYD'nin Münbiç operasyonunu destekliyor.

Yeni Şafak

YORUMLAR 25
  • ARMA GEDDON 7 yıl önce Şikayet Et
    Amik ovasında yapılası planlanan Armagedon savaşının başlangıcını yaşıyoruz. Zor olsa da bu savaşın galibi biz olacağız. Bu savaş, ABD ve Rusya'nın da sonu olacak. Son beş yıldır bu bölgede yaşananlar tamamen planlı. Tatbikatlar bunun için. Bu kadar ülkenin askeri gücünün burada toplanmasının sebebi de bu. Her ülke çok temkinli, küçük ama emin adımlarla bu savaşa gidiliyor.
    Cevapla
  • Gale 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve Rusya; Türkiye'nin Arap yarımadasına açılan yolu kapatmak istiyor. Araya tampon-terör(itler)den oluşmuş bir devletçik sokuşturmaya çalışıyor (onurlu terör yandaşı olmayan kürtler alınmasın). Kısaca oyun büyük.
    Cevapla
  • ehli sunne 7 yıl önce Şikayet Et
    pyd abd tc ye karşı mucahitlere yardım etdım etsin
    Cevapla
  • Yürekli insan 7 yıl önce Şikayet Et
    Büyük ortadoğu projesi der ve susarım
    Cevapla
  • dayı 7 yıl önce Şikayet Et
    dış ilişkilerde politika geliştiremez olduk malesef suriyede strateji yürütemiyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler