PYD sivillere zulmediyor

Terör örgütü PKK'nın uzantısı PYD, DAEŞ ile işbirliği yaptığı iddiasıyla sivillere yönelik insan hakları ihlallerinde bulunuyor.

PYD sivillere zulmediyor
PYD sivillere zulmediyor
GİRİŞ 20.06.2016 16:16 GÜNCELLEME 20.06.2016 16:16
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

PYD, ABD destekli Suriye Arap Koalisyonu (SAK) ile beraber hareket ederek ülkenin kuzeyinde Fırat Nehri'nin batısındaki çatışmalarda hareket alanı kazanmaya çalışıyor.

Terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki Münbiç ilçesinde üçüncü haftasında giren operasyonda SAK ile ilerleyen PYD, militan kadrosuna insan gücü temin etmenin yollarını arıyor.

MALLARI YAĞMALIYOR

Bölge halkından savaşmaya uygun gördüğü gençleri zorla silah altına almaya çalışan örgüt, buna direnenlerin mallarını yağmalıyor ve keyfi şekilde alıkoyuyor. Örgütün en fazla kullandığı tehditlerden biri de ev yıkmak.

AA muhabirinin yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Münbiç'in kuzeyindeki Um Adam, Doşan, Cessane, Dedat ve güneyindeki Hirbet El Rus ile Kabirce köylerinde onlarca sivil geçerli bir neden olmaksızın alıkonuldu. Özellikle Um Adam köyünde çok sayıda ev, sahipleri DAEŞ'le işbirliği yaptığı iddiasıyla PYD militanları tarafından yağmalandı. Militanlar, bölgede oluşturdukları bazı kontrol noktalarında, çatışmalardan kaçmaya çalışan sivillerin üzerlerindeki para ve kıymetli eşyaları gasp ediyor.

2 KIZDAN HABER ALINAMIYOR

PYD'nin kadın militanlarından oluşan birimi YPJ'nin, Doşan ve Tval köylerinden kaçırarak Kobani'ye (Ayn el-Arab) götürüdüğü 2 Arap kızdan da haber alınamıyor.

SAK, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin öncülük ettiği Suriye Demokratik Güçleri (SDG) çatısı altında yer alıyor. ABD yönetimi Türkiye'ye, Fırat Nehri'nin batısındaki güçlerin büyük bölümünün Aravtp unsurlardan oluştuğu, PYD güçlerinin geri planda bulunduğu güvencesini vermişti. 

DAEŞ'Lİ DEYİP ÖLDÜRÜYORLAR

PYD ele geçirdiği köylerdeki bazı sivilleri DAEŞ militanı olduğu gerekçesiyle öldürüyor.

Bunlardan biri olan Kalo Kıl Hassan'ın fotoğraflarına PYD medyasında yer verilmişti. AA muhabirine konuşan kardeşi Muhammed Kıl Hassan ise kardeşinin, Dedat köyünde PYD'li keskin nişancı tarafından kıyafeti sebebiyle öldürüldüğünü söyledi. Kardeşinin DAEŞ'le hiçbir ilgisinin bulunmadığını vurgulayan Hassan, buna rağmen militanlarının kardeşinin fotoğrafını çekip "DAEŞ'in Tunuslu emiri" olarak sosyal medyada paylaştığını dile getirdi. Hassan, bölgede 5 kişinin daha PYD tarafından aynı yöntemle infaz edildiğini bildirdi.

PYD militanları, Münbiç'in 10 km güneyinde bulunan Şayap köyünde de Abdulrahman Haj Halaf adındaki gençi DAEŞ taraftarı olduğu gerekçesiyle infaz etti. Halaf'ın ailesi, çocuklarının DAEŞ'le hiçbir bağlantısı olmadığını dile getirdi.

Öte yandan, ABD destekli operasyonların üçüncü haftasına girdiği Münbiç'te ilçeyi kuşatan Arap savaşçılar ve PYD unsurları, DAEŞ'in direncini kırma bahanesiyle 250 bin kişinin yaşadığı ilçeyi elektriksiz ve susuz bırakarak ilaç ve gıda girişini engellemeye devam ediyor.

YORUMLAR 16
  • Osmanlı38 7 yıl önce Şikayet Et
    Sahipleride (abd) öyle değilmi !!!
    Cevapla
  • hun 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah İşid'in ve destekçilerinin belasını
    Cevapla
  • kökleri kurusun 7 yıl önce Şikayet Et
    zalim zorba hain kalles pkkypkhdp
    Cevapla
  • Musa 7 yıl önce Şikayet Et
    PYD nin ve DAEŞ in yaptığı zulümü gören halk o bölgeler İsraile devredildiğinde İsrail yönetimini kabullenmek zorunda kalacak.BU canilerden iyi bu yahudiler diyecekler.ABD iyi plan yapmış.Ama Allahın planından haberleri yok.
    Cevapla
  • emre 7 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim tez zamanda bu it sürüsünün üzerine yürümeyi bizlere nasip eylesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
Kral 2. Abdullah'tan son dakika operasyon açıklaması! İsrail'i resmen uyardı