Esed darbe girişimi için bakın ne dedi

Beşar Esad, bazı Arap ülkelerinin kendileriyle gizli temaslar kurmaya başladığını açıkladı.

Esed darbe girişimi için bakın ne dedi
Esed darbe girişimi için bakın ne dedi
GİRİŞ 19.07.2016 12:55 GÜNCELLEME 19.07.2016 17:18
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Lübnan’da yayımlanan el-Ahbar gazetesinin haberine göre Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, pazar günü Lübnan Halk Hareketi Lideri Necah Vakim başkanlığındaki ‘İlerici Arap Heyeti’ni kabulü sırasında kendileriyle gizli temas kuran Arap ülkelerinin ABD ve Suudi Arabistan’dan çekindikleri için Suriye konusunda farklı bir tavır sergileyemediklerini söylediklerini nakletti.

Esad, Suriye’de yaşananlarda hiçbir pazarlık zemininin bulunmadığını belirterek Suriye ordusu ile savaşanların yabancı aşırı taraflarca yönetilen silahlı gruplar olduğunu söyledi.

Suriye'de halkını katleden Esad, Suriye ordusunun müttefikleri olan Rusya, İran ve Hizbullah’la birlikte oluşturduğu operasyon odaları ile ülkenin muhtelif bölgelerinde geniş çaplı askeri sonuçlar elde edeceğini söyledi.

Rusya, İran ve Hizbullah’ın terörle mücadele konusunda verdiği desteğin önemini vurgulayan Cumhurbaşkanı Esad, Halep’in doğusundaki silahlı gruplara yönelik kuşatmanın tamamlanacağını, Şam ve Humus kırsalı ile diğer bölgelerde de geniş çaplı ilerlemeler kaydedileceğini söyledi.

Cenevre’deki siyasi çözüm müzakerelerine de değinen Esad bu görüşmelerin çözüm değil tam tersine çözümsüzlük ürettiğini gözükmeye başladığını vurguladı ve müzakerelere gelen muhaliflerin kendilerini bile temsil edemediğini söyledi.

TÜRKİYE'DE YAŞANANLAR HENÜZ NET DEĞİL

Esad, Türkiye’deki darbe girişimi ile ilgili yaptığı değerlendirmede de şunları söyledi: “İki gün önce Türkiye’de yaşanan olayların ne olduğu henüz kesinleşmiş değil. Herkes yaşananlarla ilgili tahminlerini ve öngörülerini dile getiriyor. Bazıları, Türkiye Cumhurbaşkanının bu olayı Türkiye’deki ordu, yargı ve siyaset kurumlarındaki her türlü muhalefete son vermek için kullanmak istediğini söylüyor.”

YORUMLAR 16
  • Aydın 7 yıl önce Şikayet Et
    yaban domuzu dölü domuz soyu hınzır esad
    Cevapla
  • selim 7 yıl önce Şikayet Et
    esed sen yorum yapsan ne olur yapmasan ne? lafinin kimler nazarinda ne kadar değeri var ki ? muhalefeti susturmak icin dunyada sadece sen oyun oynuyorsun yıllardır. vampirrrr
    Cevapla
  • Erdem kaya 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Can Kuban sana
    Cevapla
  • musa 7 yıl önce Şikayet Et
    Firavun soyundan başka ne beklenirki
    Cevapla
  • fatih aydın 7 yıl önce Şikayet Et
    Ulan köpek fazla havlama hazır sokağa çıkmışken gelip senin gibi ite haddini bildirir bu millet
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma