400 bin Türkmen YPG’nin hedefinde

Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, 400 bine yakın Türkmenin PYD tehdidi altında olduğunu açıkladı.

400 bin Türkmen YPG’nin hedefinde
400 bin Türkmen YPG’nin hedefinde
GİRİŞ 17.08.2016 12:30 GÜNCELLEME 17.08.2016 12:30
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Suriye’nin Menbiç kentinin, uluslararası koalisyonun hava desteğiyle DAEŞ’ten temizlenmesinin ardından terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD yine aynı senaryoyu devreye soktu. PYD’nin silahlı kolu YPG’nin ilk işi, tapu ve nüfus kayıtlarının bulunduğu binayı ateş vermek oldu. Menbiç’te yaşanan oyunu AKŞAM’a değerlendiren Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, PYD’nin Tel Abyad’da yaptığı Kürtleştirme projesini Menbiç’te hayata geçirmeye çalıştığını söyledi. “YPG’nin nihai hedefinin kantonları birleştirerek, kuzey Suriye’de bir Kürt koridoru oluşturmak olduğunu ifade eden Mustafa; “Şimdi hedefleri Menbiç’ten Afrin’e ulaşmak. Azez-Cerablus hattında 400 bine yakın Türkmen yaşıyor. Burada 144 Türkmen köyü var. YPG  koridoru tamamlamaya çalışacak. Buralar Türkmen bölgeleri. Asıl tehlike bundan sonrası. Buna izin verilmemeli” dedi. 

Menbiç Arap şehridir 

Abdurrahman Mustafa: Menbiç’in yüzde 90’ı Sünni Araplardan oluşuyor. Onlardan sonra en yoğun nüfus Türkmenler ve çok az sayıda da Kürtler var. Tel Abyad’da yaşanan ihlaller başta uluslararası örgütler olmak üzere birçok STK’nın raporuna da yansıdı. Dünya YPG’nin yaptıklarını görmek istemedi. Şimdi burada da Kayıtları ortadan kaldırıp, insanların mallarına el koyacaklar. 

Amerika teşekkür etti

 ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Menbiç’in DAEŞ’in elinden geri alınması operasyonunda desteğinden dolayı Türkiye’ye de takdirlerini iletti. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Adrian Rankine Galloway de operasyonların, Türkiye ile ABD arasındaki taahhütlere bağlı kalarak yürütüleceğini söyledi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, YPG’nin Fırat’ın doğusuna çekilmesini beklediğini kaydetmişti.

YORUMLAR 9
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    abd buralardan gidince pyd ile baş başa kalacağız. O zaman ben ettim sen etme diyecekler yakındır yakın .
    Cevapla
  • ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    Yav 400bin Türkmen tükürüğüyle pydyi boğar , korkmaya lüzüm yok ..
    Cevapla
  • saga 7 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun benim ülkemi eli kolu bağlı operasyon yapamaz, korkak bir duruma getirenlere bunun hesabını mutlaka milletimize vereceksiniz, Burnumuzun dibinde ABD, Rusya, İran gibi bir geri zekalılar ülkesi bile operasyon yapıyor da biz, burnumuzun dibine bakamıyoruz. Bunun hesabını vereceksiniz rezil herifler.
    Cevapla
  • mmt043 7 yıl önce Şikayet Et
    girelim şu Suriye ye alalım katalım topraklarımıza. suriyelileri de vatanlarına geri gönderelim, ne kadar terörist grup varsa hepsini yok edelim. Allah için islam için temzileyelim, bizden başkası bitiremez bu işi. yoksa yıllarca bitmez bu ölümler orada
    Cevapla
  • trk 7 yıl önce Şikayet Et
    türk halkı suriyeye el atmadan suriye düzelmez.1 milyon kişiyle suriyeye yürüsek ne olur acaba. belki bize saldırabilirler ama dizlerinin tittemesi ab ve abd den duyulacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza
ABD'den Netanyahu'ya tarihi Gazze cevabı: Aşırılık yanlısı ve ırkçı hükümetiniz...