Maliki'den akıl almaz Musul açıklaması: Geliyoruz

Başbakanlığı döneminde Musul'u ve Irak ordusunun silahlarını DAEŞ'e teslim eden Maliki, Musul operasyonu hakkında provokatif bir açıklama yaptı.

Maliki'den akıl almaz Musul açıklaması: Geliyoruz
Maliki'den akıl almaz Musul açıklaması: Geliyoruz
GİRİŞ 24.10.2016 00:36 GÜNCELLEME 24.10.2016 00:52
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Eski Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonuna ilişkin, "Düşmanın planları varsa bizim de vardır. 'Geliyoruz Ninova' operasyonu diğer yüzüyle 'geliyoruz Rakka', 'geliyoruz Halep' ve 'geliyoruz Yemen' operasyonudur." dedi.

GELİYORUZ SURİYE, GELİYORUZ YEMEN

Maliki, Bağdat'ta yaptığı açıklamada, "Geliyoruz Ninova" adının kullanıldığı Musul operasyonunu Suriye ve Yemen'e kadar uzatarak, "Irak'ın yanı sıra Suriye ve Yemen'de yaşanan ve İslam projesine inanmayanların körüklediği günlük çatışmaları unutmamamız gerekir." diye konuştu.

"Düşmanın planları varsa bizim de vardır." diyen Maliki, "Geliyoruz Ninova' operasyonu diğer yüzüyle 'geliyoruz Rakka', 'geliyoruz Halep' ve 'geliyoruz Yemen' operasyonudur." ifadelerini kullandı.

DAEŞ MALİKİ DÖNEMİNDE ELİNİ KOLUNU SALLAYA SALLAYA MUSUL'A GİRMİŞTİ

Musul operasyonunda Şii milis gücü Haşdi Şabi'nin mezhepçi yaklaşımlarından endişe edilirken, mezhepçi yaklaşımıyla bilinen Maliki'nin söz konusu operasyonu İran destekli Husilerin silahlı ayaklanmasına sahne olan Yemen'e kadar uzatması dikkat çekti.

Maliki'nin Başbakanlığı döneminde, 2014 yılında DAEŞ kayda değer bir direniş görmeden Musul'a girmişti. Örgüt Musul'a girmekle kalmamış, Irak Ordusu'nun ağır silahlarını da ele geçirmişti.

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 45
  • Kahraman 7 yıl önce Şikayet Et
    Eyyyyyy sayın bay kukla!! Sen ölüm nedir bilir misin???
    Cevapla
  • emekli 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD ülkenizi cehenneme çevirdiğinde neredeydi yiğitliğiniz kaçan ırakın şanlı ordusu neredeydi kahraman yiğit erkekleriniz neredeydi vatanı sattınız ABD ye ne namus kaldı ülkenizde nede şeref atın atabildiğiniz kadar
    Cevapla
  • FARKINDAYIZ 7 yıl önce Şikayet Et
    Sizi gidi Kraliçenin sadık hizmetkarları sizi. Saydığın Müslüman topraklarına kraliçe adına mı gideceksiniz? İran'ın da kendi FETÖ'sü olduğunu biliyoruz. Kraliçe sizinle gurur duyuyor olmalı. Önce Irak'ı Kuveyt'e çekip sonra dövdükleri gibi, şimdi de kendi kabuğunda güçlü olan İran'ı, kabuğundan çıkarıp açık alana çekiyorlar. Sonra da "vay işgalci İran vay." diye füzeleri İran’a yağdıracaklar. Zavallı İran halkı, olan size olacak, içinizdeki açgözlü işbirlikçiler yüzünden ülkenizi başınıza yıkacaklar. Bu güne kadar fark edemediğiniz FETÖ’nüzü o zamana kadar da fark edemeyeceksiniz.
    Cevapla
  • sertaç özer 7 yıl önce Şikayet Et
    Tabi tabi çok şeyin farkındaymışın.Hiçte bi şey bilmiyosun.
    Cevapla
  • aziz 7 yıl önce Şikayet Et
    gel bakalım yahudinin uşakları. ömer gibilerin yavuz gibilerin tokatı yetmedi galiba. yersiniz.
    Cevapla
  • trakyalı 7 yıl önce Şikayet Et
    süzme mal süzer başaran tutmuş gene şia sevdası damarı sen öylebir cahilsinki bu maliki denen sığırın adaletsiz mezhepçi ve saddam sonrası sünnilere karşı tutunduğu tavır yüzünden sünnilerde oluşan dışlanmışlık duygularından faydalanarak deaşın bu coğrafyaya musallat edildiğini ve bu dışlanan insanlardan eleman topladığını ve aslında ortadoğuda mezhep savaşlarının ateşi sönmesin diye deaşın bir CIA ve mosad projesi olduğunu göremeyen bir ebu cahilsin bak iranına nasıl abd uşağı olmuş kör herif büyük şeytanın sahadaki işbirlikçileri şialar
    Cevapla
  • süzer başaran 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen kimin uşağısın.Nasrettin hoca gibisin.
    Cevapla
  • Hamdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah ıslah etsin sizi satılık herifler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak