YPG terör örgütü Tel Rıfat'ı Esed'e bıraktı!

Rusya, terör örgütü PKK/PYD'nin işgal ettiği Tel Rıfat ilçesini terk ederek Esed rejimine bıraktığını duyurdu.

YPG terör örgütü Tel Rıfat'ı Esed'e bıraktı!
YPG terör örgütü Tel Rıfat'ı Esed'e bıraktı!
GİRİŞ 06.09.2017 16:00 GÜNCELLEME 06.09.2017 16:11
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Rusya Genelkurmay Başkanlığı, terör örgütü PKK/PYD'nin Suriye'nin Halep ilinde işgal ettiği Tel Rıfat ilçesinden çekildiğini, bölgeye rejim güçlerinin yerleştiğini bildirdi.

RUSLAR İKNA ETTİ

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkanı Orgeneral Sergey Rudskoy, basın toplantısında, PKK/PYD'yi Tel Rıfat'ı terk etmeleri için "ikna ettiklerini" söyledi.

RUS ASKERLER KONUŞLANDI

Boşaltılan bölgeye Esed rejimi güçlerinin yerleştiğini belirten Rudskoy, muhaliflerle rejim arasında çatışma yaşanmaması için bölgeye Rus askeri polisinin konuşlandığını kaydetti. Orgeneral Rudskoy, Rus askeri polisinin Tel Rıfat'ta iki kontrol ve dört gözlem noktasında görev yaptığını dile getirdi.

PKK/PYD, Şubat 2016'da muhaliflerin kontrolündeki Azez'in güneyinde yer alan Tel Rıfat'ı işgal etmişti. Terör örgütü, onbinlerce Tel Rıfatlı sivili göçe zorlamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 36
  • Hasan Baba61 6 yıl önce Şikayet Et
    İsrail yakında bir şeyleri bahane edip girer ve de asla çıkmaz. Sonun da olacağı budur.
    Cevapla
  • pyd kaybediyor 6 yıl önce Şikayet Et
    abd rusya araya giriyor diye bir şey yok. abd ve rusmya eninde sonunda sınır olacaktı. ırak ve suriyede bu da oldu. abd nin hayrına olmaz. bir adım bile ilerleyemezler artık ırak ve suriyede. hatta göreceksiniz. pyd işgal ettiği her karış toprakdan çıkarılacak. hem ırak da hem suriyede. pyd ye oraları ne haşdi şabi, ne rusya ne türkiye ne iran ne ışid ne ırak ne suriye ne araplar bırakmaz. pyd nin düşüşü başladı.
    Cevapla
  • Zafer 6 yıl önce Şikayet Et
    PYD Tel Rifattan çekilmedi. Sadece Türkiye ve ÖSO saldırmasın diye araya Rusları koydu. Zaten nerede bir Türkiye tehtidi baş gösterse araya ya ABD ya Rusya giriyor. Biz ise Rus ve ABD ile en çok savaşan suriye direnişinin metkezi olan İdlip'e kafayı takıp hepten ABD ve Rusyaya kolaylık yapmayı tartışıyoruz. Oysa Afrin namlumuzun ucunda. Afrini vursak zaten ABD nin planları suya düşüyor.
    Cevapla
  • hakkı 6 yıl önce Şikayet Et
    Başta amerikanın kuyruğuna takılmakla ne büyük hata yapmış olduğumuz şimdi net olarak görülüyor.Suriye güçsüzleşince Amerika PKK devletini kuracak gibi görülüyor.İyi ki Amerika Müttefikimiz.Ya düşmanımız olsaydı bu yaptığından farklı bir şey yapmayacaktı.Allah Belalarını versin
    Cevapla
  • canturk 6 yıl önce Şikayet Et
    arkadaslar ypg abd tam ıstedıklerı olacakken yarıda bırakmaları kafa karıstırıcı gıbı gorunuyor ama deegıl turkıye buyuk bır saldırıya hazırlanıyor ve astane surecını beklıyor ypg bunu cok ıyı bıldıgınden dırencı arttırmak ıcın tel rıfatı rusyaya ıdareten verdı cunku guclu olamazsa afrın gıdecek afrın gıderse yuz yıllık hayalı sonecek abd ve ısraılın o yuzden tel rıfattakı ypg yı afrıne sevk ederek afrını korumaya calısacak hem cephe azalacak hemde gucu ıkı katına cıkartacak afrınde dırencı artmıs olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İşgalci teröristler Gazze'ye giden un yüklü kamyonu durdurup çuvalları parçaladılar!
Şov bitti, yüzüstü bıraktılar! Özel ve İmamoğlu'nun 1 Mayıs provokasyonu pes dedirtti