Suriye'den flaş 'özerklik' açıklaması!

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, DEAŞ'ı yendikten sonra Suriyeli Kürtlerle özerkliğin konuşulabileceğini açıkladı.

Suriye'den flaş 'özerklik' açıklaması!
Suriye'den flaş 'özerklik' açıklaması!
GİRİŞ 26.09.2017 12:38 GÜNCELLEME 26.09.2017 12:38
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

Suriye, terör örgütü DEAŞ'ın yenilgiye uğratılmasından sonra Kürtlerle özerkliği konuşabileceklerini açıkladı. Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, gelecekte müzakere edip bir formül bulabileceklerini söyledi.

Russia Today’e konuşan Muallim konuyu, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin bağımsızlık referandumuyla ilgili soruya yanıtında gündeme getirdi. Muallim bağımsızlık referandumu hakkında “Bu meseleyi kategorik olarak reddediyoruz ve Irak’ın birliğinden yanayız” dedi.

‘MASAYA OTURABİLİR, MÜZAKERE EDEBİLİRİZ’

Muallim, “Suriyeli Kürtler Suriye Arap Cumhuriyeti’nin sınırları dahilinde bir tür özyönetim istiyor ve bu mesele müzakere edilebilir, tartışılabilir. Ve DEAŞ'ı ortadan kaldırdıktan sonra onlarla masaya oturup geleceğin nasıl şekilleneceği üzerinde anlaşabiliriz” diye konuştu.

YORUMLAR 103
  • slm 6 yıl önce Şikayet Et
    Sizin planınız varsa Allah'ın da planı vardır.Allah inananlara yardım eder.Gerekirse görünmez ordularıyla Yeter ki inanalım.
    Cevapla
  • paşa 6 yıl önce Şikayet Et
    abd uşakları sizi
    Cevapla
  • BURHAN AKTAŞ 6 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey Irak'tan sonra burası... Tam bir İsrail projesi.
    Cevapla
  • Ender 6 yıl önce Şikayet Et
    Ilk baştan beri suriye nin yanında olacaktık bunlar da hiç bir şey yapamazdi ...lakin yine hic bir sey yapama lar karşılarinda demir yumruk türkler var
    Cevapla
  • Serif 6 yıl önce Şikayet Et
    Cok guvenme satilan bir ulkede nekadar demir varsa eritilir gozunuzu acin biraz .
    Cevapla
  • Cevap 6 yıl önce Şikayet Et
    Ender adam ol mazlumdan taraf ol ulkemiz bu lanet rejimin ayagina cok gitti savasi bitirmek icin anlamadinmi bu it suruleride baskasinin emrinde adam olsalar halkini katletmezdi munafiklar
    Cevapla
  • Yedike65 6 yıl önce Şikayet Et
    Irak referandumundan sonra suriye daha sonra TÜRKİYE herşey belli olmaya başladı Türkiye yi isyanlarla yıkmaya çalışmak ABD denen mahluk çobanın başı Allah kahrettin
    Cevapla
  • Serif 6 yıl önce Şikayet Et
    Herseyi abd ye yukleyip isin icinden cikiliyor ozaman ulkedeki kurlere irkci saldirilar teror diyerek asaglamak daha nicesi aslinda bu davranislar kurtleri ayrilmaya zorluyor wede ayrilirlar bunundasorulusu yapilan yanis politika.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya, Türklere kapılarını ardına kadar açıyor
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı