IKBY’den Irak hükümetine ve BM’ye çağrı!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), uçuş yasağı sonrası Birleşmiş Milletler (BM) ve Irak merkezi yönetimine seslenerek, kararın bir an önce iptal edilmesini istedi.

IKBY’den Irak hükümetine ve BM’ye çağrı!
IKBY’den Irak hükümetine ve BM’ye çağrı!
GİRİŞ 30.09.2017 11:20 GÜNCELLEME 30.09.2017 11:30
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Bağdat yönetimi, IKBY tarafından düzenlenen gayrimeşru referandumun ardından Kuzey Irak'a uçuş yapan yabancı havayollarının uçuşlarının askıya alınacağını duyurmuştu. Başta Türkiye olmak üzere Katar, Lübnan, Mısır ve İran, merkezi hükümetinin aldığı bu karara uyarak Kuzey Irak'a yapılacak seferleri durdurma karar almıştı. Yasak dün saat 18.00'den itibaren yürürlüğe girmişti.

İPTAL ÇAĞRISI YAPTILAR

Tüm bu gelişmelerin ardından bugün Barzani'ye yakınlığı ile bilinen Erbil merkezli Rudaw haber ajansı, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Bağdat’ın uçuş yasağının toplumu cezalandırmak anlamına geldiğini iddia ederek, Birleşmiş Milletler (BM) ve Irak’tan kararın bir an önce iptal edilmesi için çağrıda bulunduğunu duyurdu.

IKBY Bölgesi Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "Bağdat bu kararla anayasayı bir kez daha çiğnemiştir. Bu Kürdistan halkı ve toplumunu cezalandırmaktır. Kürdistan Bölgesi’ndeki havaalanları bugüne kadar Irak’ın belirlediği yasalara uydu."

Gayrimeşru referandum karşısında Irak hükümetinin aldığı kararın "siyasi" olduğunu söyleyen Sözcü, "Bu tamamen siyasi bir karardır. Kürdistan Bölgesi Hükümeti, toplumu cezalandıran bu kararın iptal edilmesi için Birleşmiş Milletler (BM) ve Irak Hükümeti’ne çağrıda bulunuyor" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 75
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    korsan referendum yapin baskilar altinda sonrada kanundan mi soz ediyorsunu????
    Cevapla
  • oğuz 6 yıl önce Şikayet Et
    mesele şu ki, kürtler içinde ılımlı ve barış istiyenler tasfiye edilecek.bu da israilin ve emperyal ortaklarının işine geliyor.ha savaş isteyenler, sözde işidden boşalan yerler bırakılarak, nüfus yapısı değiştiriliyor.sonra halklar birbirine düşman olacaklar.tam kaos ve savaş.onların istediği de o
    Cevapla
  • HANS HANS 6 yıl önce Şikayet Et
    BM den yardim istegi ha.Kim bu BM sahi!!!!!!!!!!!!!!!!!Bir adim attin kac fitneye sebep verdi.Allah seni bildigi gibi yapsin Barzeni!
    Cevapla
  • Muttaki 6 yıl önce Şikayet Et
    Yahu sana denmedi mi bütün bunlar yapılacak referanduma gidersen? Dendi, o halde artık takkeyi önüne al da düşün Barzo Ağa
    Cevapla
  • yapilmali 6 yıl önce Şikayet Et
    acimayin simdi tam bitirime ani ve kekuku irak ordusuna teslim etme ani, yapmasak israil hayatta rahat durmayacak, biitirin hepsini kokunde iran irak turkiye 3 gun hava harekati. amerkan ustunu cembere alin,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...