PKK'ya öyle bir yeri verdikler ki...

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG, Suriye'de Fırat Nehri'nin doğusundaki Deyrizor ilinde terör örgütü DEAŞ'ın kontrolündeki ülkenin en büyük petrol sahasını ele geçirdi.

PKK'ya öyle bir yeri verdikler ki...
PKK'ya öyle bir yeri verdikler ki...
GİRİŞ 22.10.2017 15:22 GÜNCELLEME 22.10.2017 15:25
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Terör örgütü YPG 9 Eylül'de ABD desteğiyle başlattığı Deyrizor operasyonu kapsamında kentin kuzey kırsalında ilerleyişi devam ediyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Suriye'nin Irak sınırına hakim Deyrizor'un doğu kırsalında bulunan ve ülkenin en zengin petrol yatağı olarak bilinen El-Ömer petrol sahası terör örgütü YPG'nin kontrolüne geçti. Öte yandan YPG'nin, DEAŞ'ın Rakka kent merkezinden tamamen çekilmesinin ardından bazı örgüt üyelerini Deyrizor'a takviye amaçlı gönderdiği öğrenildi.

YPG, 23 Eylül'de de Deyrizor'un kuzeydoğu kırsalındaki en büyük gaz tesisi "Konoko"yu işgal etmiş ardından bu ay başlarında Cafra petrol sahasını ele geçirmişti.

AA'nın harita alan ölçümlerine göre terör örgütü YPG Suriye topraklarının yaklaşık dörtte birini işgal ediyor. Deyrizor'u ikiye bölen Fırat Nehri’nin doğusunda ülkenin en büyük petrol sahaları bulunuyor. DEAŞ son 3 yıldır, söz konusu petrol sahalarından milyonlarca dolar gelir elde etmişti.

YORUMLAR 5
  • samsa 6 yıl önce Şikayet Et
    ele gecirmedi deaş bilerek çekildi ypg yerine gectika dirmayin mileti
    Cevapla
  • adalet 6 yıl önce Şikayet Et
    nasil gelir elde ediyorlar anlamadim
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Hesap kuranlarinda uzerinde bir hesabi olan Allah var. Siz hainliklerinize devam edin. sonunuzu tahmin etmek hic de zor degil.
    Cevapla
  • hasan ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Ha ha oranin yerli halkidami var ulan kim kaldi hepsi helak oldu, denizde ab yolunda falan filan ama Allah soracak bunlari hemde önce bizden, bide suriyenin ödlek insanindan...?
    Cevapla
  • Selim 6 yıl önce Şikayet Et
    YPG alnadı,alamazdı da zaten.Amerika kendi ürünü olan DAŞ o bölgeye gönderdi niçin kendi menfaati için.DAŞ ı oradan sen geri çık Bir diğer Kendi ürünü olan PYD yi yine kendi menfaati için oraya yerleştiriyor.Çünkü petrol var.Peki oranın yerli halkı ne olacak.Başta ABD olmak üzere PYD DAŞ için halkın canı cehenneme.İslam alemi bu kadar gaflette olmamalı.Reisi Cumhurun sesine iyi kulak verin.Bu adam boşuna konuşmuyor.Vesselam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza