Flaş karar ile ilgili son dakika 'Türkiye' iddiası

IKBY Başkanı Mesud Barzani'nin Başkanlık yetkilerini parlamentoya devretme kararını almadan önce Başbakan Binali Yıldırım ile görüştüğü iddia edildi.

Flaş karar ile ilgili son dakika 'Türkiye' iddiası
Flaş karar ile ilgili son dakika 'Türkiye' iddiası
GİRİŞ 28.10.2017 23:55 GÜNCELLEME 29.10.2017 01:15
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

IKBY'de gerçekleştirilen bağımsız Kürdistan referandumu, Kerkük harekâtının başlaması ile hızla meşruiyetini kaybetmiş ve Barzani yönetİmi Haziran 2014 sınırlarına çekilmişti.

Irak güçleri ile Peşmergeler arasında sahadaki gerilim sürerken, Mesud Barzani de yetkilerini devretme kararını kesinleştirdi.

Buna göre Barzani, yetkilerinin tamamını parlamentoya devredecek. Bir iddiaya göre ise Barzani bu kararı almadan önce Başbakan Binali Yıldırım ile görüştü...

İşte ayrıntılar: 

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu Başkan Yardımcısı Cafer İbrahim Eminki, Mesud Barzani'nin yarın gerçekleştirilecek oturumda okunması için bir mektup gönderdiğini söyledi.

Reuters ve Barzani'ye yakınlığı ile bilinen Rudaw'ın aktardığına göre Mesud Barzani söz konusu mektupta yetkilerini parlamentoya devredeceğini açıklayacak.

YILDIRIM İLE GÖRÜŞTÜ, KARARI TÜRKİYE İLE BİRLİKTE ALDI

Söz konusu haber sonrasında sosyal medyada bazı iddialar dolaşmaya başladı. Buna göre Barzani, parlamentoya mektubu göndermeden önce bir saate yakın Başbakan Binali Yıldırım ile görüştü.

Gazeteci Erdal Şimşek de Twitter hesabından "FLAŞ HABER IKBY Başkanı Mesud Barzani, Kürt Parlamentosuna mektup göndermeden önce bugün Başbakan Binali Yıldırim'la 1 telefon görüşmesi yaptı. Yapılan görüşme çerçevesinde hafta içi Irak Kürdistan Nolge Başbakanı Neçirvan Barzani'nin Türkiye'ye geleceği öğrenildi" dedi.

Irak'tan yeni Kerkük kararı!

BURHAN KUZU'DAN BARZANİ TWEETİ

Öte yandan AK Parti İstanbul Milletvekili ve Anayasa Komisyonu eski Başkanı Burhan Kuzu, Twitter hesabından Barzani ve babasının arasında geçtiği bilinen bir diyalogu hatırlattı. Kuzu, "Mustafa Barzani oğlu Mesut Barzani'ye demişki ''Türkiye'ye güven. Başın dertte olsa da olmasa da Türkiye ile istişare et. ''Baba vasiyeti önemli" diye yazdı.

 

YORUMLAR 21
  • ismail serin 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir devletin sinirlari icinde bölgesel sinirfalan olmaz silahli unsur asla olmamasi gerek silahi olan devamli tehtit unsuru olur onun icin pesmerge unsurlarinin elindeki silahlarda alinmasi sart devletin guvenlik guclerinden baskasi silah bulundurmamasi gerek o kadar.
    Cevapla
  • Kayseri'li 6 yıl önce Şikayet Et
    Tamam onlar bize guvensin ama biz onlara ne kadar guvenelim
    Cevapla
  • Türkiyenin Hakanı 6 yıl önce Şikayet Et
    daha fazla barzaninin oyununa gelmeyin. ilk fırsatta israil bayraklarına sarılan bu sutü bozuklardan heran herşey beklenir.
    Cevapla
  • noname 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence 2014 sınırlarına çekilmesi de yeterli değildir. bi suç işleniyosa cezası çekilmeli. örneğin bi yerden para çalan biri yakalandıktan sonra tamam çalmadan önceki duruma geri çevireyim parayı geri koyacam diyince af olulunuyor diyosanız eyvallah ki bu ondan kat be kat daha büyük tehtit ve suçtur (ülke meselesi.) bu adam ülkemize girmemeli bir daha hiç. mektup da yazsa cevaplanmamalı varlığına değer verilmemeli.
    Cevapla
  • Alper 6 yıl önce Şikayet Et
    Referandum öncesi de istişare yapmış mı acaba turkiyeye gelince
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar