Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı oldu

Oyların yüzde 95'ini alan Muhammed Mursi Mısır'ın ilk 'seçilmiş' cumhurbaşkanı oldu.

Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı oldu
Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı oldu
GİRİŞ 18.06.2012 05:59 GÜNCELLEME 18.06.2012 10:39
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Mısır cumhurbaşkanlığı seçiminde sandıkların yüzde 97'sinin açılmasının ardından Hürriyet ve Adalet Partisi'nin (HAP) cumhurbaşkanı adayı Muhammet Mursi basın açıklamasında zaferini ilan etti.

Kahire'de düzenlenen basın toplantısında Mısır halkına teşekkür konuşması yapan Mursi ''Bize oy veren ve vermeyen tüm Mısır halkına teşekkür ediyorum. Bize demokrasiyi ve özgürlüğü bağışlayan Allah'a hamd olsun'' dedi.

Mısır halkına ''Kardeşlerim'' diye seslenen Mursi, ''Hep birlikte hürriyet, kalkınma, barış  ve demokrasi yolunda yürüyeceğiz. Birlikte yeni Mısır'ı inşa edeceğiz'' diye konuştu.

Mısır devrimi sürecinde hayatını kaybeden ve yaralanan Mısırlıların yakınlarına seslenen Mursi, ''Şehitlerin ve yaralıların haklarını, hukuksal yollarla alacağız. Şehitlerin anneleri, babaları, eşleri ve çocuklarını selamlıyorum'' dedi.

Mursi, konuşmasında şehitlerden söz ettiği sırada sözleri sloganlarla kesildi. Muhammed Mursi'nin, resmi sonuçların açıklanmasını beklemeden yaptığı zafer konuşmasında sesinin titrediği ve heyecanlı olduğu gözlendi.

Son olarak Mısır'daki farklı etnik gruplara seslenen Mursi, aynı ülkenin çocuklarının bir birinden farkı olmadığını ifade ederek, birlik mesajı verdi.

AA Kahire Bölge Müdürlüğü'ne ulaşan en son verilere göre tasnifi tamamlanan 22 milyon 459 geçerli oyun yüzde 52.3'ünü (11 milyon 751 oy) alan HAP adayı Muhammed Mursi seçimin galibi oldu. Rakibi Ahmed Şefik ise oyların yüzde 47.6'sını (10 milyon 707 oy) alarak seçimi kaybetti.

Ahmed Şefik'in seçim kampanyasından yapılan açıklamada ise, Mursi'nin zaferini erken ilan ettiği, sonucun henüz kesinleşmediği vurgulandı.

51 milyon kayıtlı seçmenin bulunduğu Mısır cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna katılım oranı yüzde 47 oldu.

AA

YORUMLAR 4
  • Aliya 11 yıl önce Şikayet Et
    allah size akıl fikir versin.-2. ebu sâid (r.a.)'den rivayete göre hz. peygamber (s.a.v.) efendimiz şöyle buyurdu: "sizler, kendinizden önce geçen milletlerin yoluna karışı karışına, arşını arşınına tıpa tıp muhakkak uyacaksınız. o dereceye kadar ki, şayet onlar daracık keler deliğine girmiş olsalar, siz de muhakkak onlara uyarak oraya gireceksiniz, onlara tabî olacaksınız." ebu sâid (r.a.) diyor ki: biz: -ya resûlellah! bu ümmetler yahudilerle hıristiyanlar mı? diye sorduk. hz. peygamber (s.a.v.) efendimiz: "onlardan başka kim olacak!..." buyurdu. (buhari, enbiya:48; itisam;14; müslim; ilim:6)
    Cevapla
  • Aliya 11 yıl önce Şikayet Et
    allah size akıl fikir versin.-1. şu zavallının konuşmasına bakınız." bize demokrasiyi ve özgürlüğü bağışlayan allah'a hamd olsun'' dedi.allah (c.c) razı olmayacağı demokrasi yönetimi için allah'a hamd ediyor. bu budalalık da neyin nesi oluyor. ak parti modeli müslüman mısır halkına model oluyor. söylemler nasıl da birbiriyle örtüşüyor. bir müslüman ben demokratım derse ne olur? demokrasi için allah'a hamd ederse imanı tehlikeye girer mi girmez mi? hakkın yönetimi değil de halkın(demos)'un iktidarı... öyle mi? allah'ım ancak müslümanlar olarak canımızı al. batı ölümle tehdit edip müslüman halkları sıtmaya razı ediyor. allah rasulü (s.a.v) bizleri uyarmıyor mu?
    Cevapla
  • pele46 11 yıl önce Şikayet Et
    başlıkla içerik tutarsız. başlıkta oyların %95'i yazıyor içerikte %52.3
    Cevapla
  • Küskün yorumcu 11 yıl önce Şikayet Et
    elhamdulillah. darısı libya ve suriyenin basına
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...
36 bin sağlık personeli alınacak!