Esed'den İngiltere ve ABD'ye sert eleştiri

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, İngiltere ve ABD'yi Suriye muhalefetini desteklediği için eleştirdi. Esed, ''Suriye liderinin gitmesine ya da kalmasına Suriye halkı karar verir'' dedi.

Esed'den İngiltere ve ABD'ye sert eleştiri
Esed'den İngiltere ve ABD'ye sert eleştiri
GİRİŞ 03.03.2013 16:28 GÜNCELLEME 03.03.2013 16:28

İngiliz Sunday Times gazetesine mülakat veren Suriye Devlet Başkanı Esed, görevi bırakmasını isteyenlere ''Vatansever biri ülkesini terk etmeyi düşünmez, ben ülkesini terk etmeyen vatansever Suriyelilerdenim'' dedi.

Silahların bırakılması halinde barış görüşmelere hazır olduğunu belirten Esed, ''Ancak silah taşımakta ısrarcı olan teröristlerle uzlaşamayız'' ifadelerini kullandı.

İngitere'nin barış görüşmeleri çağrısını ''naif, şaşkın ve gerçekçi olmayan'' şeklinde niteleyen Esed, ''İngiltere'nin bu ülkeye ve bölgeye on yıllardır nasıl zarar verdiğini biliyoruz. Sorunu militarize eden İngiltere'ye nasıl barış sürecinde rol almasını söyleriz'' dedi.

Esed, İngiltere Başbakanı David Cameron ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin görevi bırakma çağrısı üzerine, ''Suriye liderinin gitmesine ya da kalmasına Suriye halkı karar verir. Biz, dışarıdakilerle iç meselelerimizi tartışmayız. Yalnızca dostlarımızdan tavsiye alırız ve Suriye için en son kararı yine biz veririz''diye konuştu.

Esed, Cameron ve Kerry'nin Suriye muhalefetini destekleme kararına, ''Muhalifleri silahlandırarak nasıl istikrara katkı sağlayabilirler, katkı sağlamak istiyorlarsa teröristleri destekleyen ülkelere çağrıda bulunsunlar ve yardımı da kessinler'' diye tepki gösterdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap