MHP'li Doğru: Terör, Başkente kadar girdi

MHP Tokat Milletvekili Reşat Doğru, Ankara'da polisevi ve Emniyet Müdürlüğü ek binasına yapılan saldırıyı değerlendirdi.

MHP'li Doğru: Terör, Başkente kadar girdi
MHP'li Doğru: Terör, Başkente kadar girdi
GİRİŞ 21.09.2013 15:31 GÜNCELLEME 21.09.2013 15:31
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Terör örgütlerinin ellerini kollarını sallayarak Başkente kadar girdiğini, her tarafta cirit attıklarını dile getiren Doğru, özellikle Suriye olayları başladığından bu yana Türkiye sınırlarının tamamen kontrolden çıktığını iddia etti.

Tokat'ta bir mağazanın açılışına katılan Reşat Doğru, açılış sonrasında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Doğru, açıklamasında sınırlarda bombaların patladığını ifade ederek, "Artık Başkente kadar geldiler ve çok kritik bir yere saldırı düzenlediler. Patlamayı şiddetle kınıyorum. Ülkemizde çatışma ortamı oluşturan tüm terör örgütlerini protesto ediyorum. Türk Devleti ve Türk milletine yapılan her türlü yanlışı kabul etmediğimiz ifade ediyorum. Ancak Adalet ve Kalkınma Partisi'nin son dönemdeki yaptığı yanlış uygulamalar sonucunda sanki terör örgütlerine zemin hazırlamakta. Bir terör örgütü Ankara'nın göbeğine kadar gelerek Emniyet Müdürlüğü gibi kritik bir yere saldırıda bulunuyorsa, herkesin başını ellerinin arasına alarak düşünmesi gerekli. Terör örgütleri panik içerisinde, terör örgütleri saldırı içerisinde bunların karşısında dik durması gereken hükümet ise tam manasıyla görevini yapamıyor. Burada masum insanların canını yakmamamız gerekmektedir. Tabi bizim aklımıza gelen bir soru da MİT ne yapıyor. Türkiye'de terör örgütleri cirit atıyor. Sınırlarda bombalar patlıyor, sınırdan kimler gelip geçiyor, kontrolümüz altında değil. Biz bu durumu kabul etmiyoruz, hükümeti göreve davet ediyoruz." dedi.

"AÇILIMLA BİRLİKTE FARKLI BİR SÜRECE GİRDİK"

Türkiye'de başlatılan açılım süreci ile farklı bir boyuta geçildiğini söyleyen Reşat Doğru açıklamasını şöyle sürdürdü: "Türkiye'yi iki kişi yönetiyor. Birisi Başbakan diğeri Abdullah Öcalan'dır. Başbakan bu ay içerisinde yapacağı açıklama ile nelerin yapıldığını ortaya koyacağını dile getirmektedir, bu çok doğru bir şey değildir. Dünyanın hiçbir yerinde terör örgütleri ile yapılan anlaşmaların başarılı olduğu görülmemiştir. PKK terör örgütünün amacı Kürdistan'ı kurmaktır. Bu düşünceyi anlamamak için saf olmak gereklidir. Yapmış oldukları çalışmalar İmralı'nın söylemleri, Kandil'in söylemlerinin hepsinin ardında bu amaç vardır. Bugün basına yansıyan şekliyle yüreğimizi yakan bir tablo ile karşı karşıyayız. Daha düne kadar terör örgütü ile konuşmayız, anlaşmayız diyenler, öğrendiğimize göre Kandil ile İmralı ile görüşmüştür. İmralı'dan gönderilen talimatların, bildirilerin bizzat MİT tarafından Kandil'e taşındığı noktasında söylem vardır. Biz bunu kabul edemiyoruz. Devletin resmi görevlileri katil Abdullah Öcalan'ın haber ulağı olarak değerlendiriliyor, bunu kabul edemiyoruz ve bunu şiddetle protesto ediyorum. Devlet biz onları muhatap almayız derken bugün beraber görüşme yaptıkları basına dahi yansımış haldedir bunu kabul etmiyorum." dedi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 4
  • hakan haklı 10 yıl önce Şikayet Et
    KİMSENİN KÜRDİSTANI KURMA GİBİ Bİ DÜŞÜNCESİ YOK SİZ ANCA KENDİ YANDAŞINIZI KANDIRIP DOLDURUP ORTALIĞA SALIN. 11 yıldır akp ha ülkeyi bölüyor ha bölüyor diyodunuz ne oldu ülke gül gibi oldu yani hep söylüyorum MHP ne diyosa inanmayın hatta söylediklerinin aksi doğrudur.ülke bölünüyor vatan elden gidiyor kürdistan kuruluyor kelimeleri sadece kendilerine yarıyor böyle yapıp ortalığı karıştırıp nemalanıyorlar.zaten her konuşmalarında en az 2 kere pkk kelimesini kullanıyorlar besmele çekmeden pkk çekiyor bunlar pkk bunların geçim kaynağı olmuş pkk sız kalasınız inşallah
    Cevapla
  • hakan haklı 10 yıl önce Şikayet Et
    tabi sizde sabah akşam dua ediyosunuzdur bi terör saldırısı olsunda bize malzeme çıksın.. terör denince nedense aklıma mhp geliyor çünkü terörden nemalanıyorlar.dört gözle biyerde saldırı olmasını bekliyorlar sladırı olsa bile niye oldu neden oldu diye sormazlar hemen akp ye saldırırlar bu kadar komik vatansever bunlar:)
    Cevapla
  • sami çatalbaş 10 yıl önce Şikayet Et
    bunlarda nasıl bir yüz var. bu ülkeye 12 eylülü yaşatan partilerden birinin dediklerine bak. Haydar arkadaşın dediği gibi kına yakacaklar neredeyse. mhp ve chp milletten şamar yiye yiye şamar oğlanına döndünüz . ama yüz yok ki hala konuşuyorsunuz. meraklanmayın şamar zamanı yaklaştı.......
    Cevapla
  • Haydar Kolcu 10 yıl önce Şikayet Et
    ARTIK KINA YAKARSINI MHP İÇİN BİR OLAY BULUNDU.. artık kına yakarsınız zaten böyle bir olay olması vuralın konuşması için dua ediyordunuz.!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ne Sergen Yalçın, ne Şenol Güneş, ne Nuri Şahin! Hasan Arat'tan teknik direktör açıklaması
CHP'li Mustafa Bozbey'in 'akraba' atamalarında yeni perde! İlk vukuatı değilmiş!