Bakanlar Kurulu sonrası önemli açıklama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu Toplantısı sona erdi.

GİRİŞ 04.11.2013 19:01 GÜNCELLEME 04.11.2013 21:10
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Başbakanlık Yeni Bina'da gerçekleşen toplantı yaklaşık 6 saat sürdü. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, toplantıyla ilgili açıklama yaptı.

İşte Arınç'ın açıklamalarından satırbaşları:

- Başbakan Erdoğan'ın o sözleri ile ilgili; Bu konu basında da yer aldı ancak bizim Kızılcahamam'da yaptığımız toplantılar parti içi toplantıdır. Bu toplantıların dışarıya yansıması hiç gerçekçi değil. Bunlara bilgi denmez sadece duyum değil. Gençlik ve Spor Bakanı'na yurtların yeterli olmadığı öğrencilerin dışarıda kaldığı söylenildi.

- Kredi Yurtlar kurumu 10 yıllık iktadırımızda mÜkemmel yurtlar yaptı. Ancak yurtlar kafi gelmiyor. Sayın Başbakanımız bu yurtların sayısının arttılrılması talimatını verdi. Sokaklarda eylemlerin yurtlara taşınmasının öğrencileri rahatsız edeceği söylendi. özel evde kalan öğrencilere baskınlar yapabileceği konusunda bir konuşmamızda yok görüşümüzde yok. Özel kiralanmış evlerde kimler kalıyor bizim ilgi alanımız da değil yetki alanımız da değil.

- Gazetelere yansıdığı şekilde özel evlerde kalan öğrencilerin denetlenmesi gibi haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Bizim öyle bir düşüncemiz de yok, yetkimiz de yok. Kredili Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtların denetlenmesi Spor ve Gençlik Bakanlığımızın yetkisi alanındadır.

MEVCUT YAPIYA TEL ÖRGÜ EKLENECEK

(Nusaybin'de örülen duvarla ilgili)

Geçici tedbir olarak bir duvar örülüyor. Mevcut yapının üzerine tel örgü çekilecektir.

Boydan boya bir duvar yapmak söz konusu değil.

SÜREÇ TIKANDI AMA BİTMİŞ DEĞİL

Mavi Marmara baskını ile ilgili tazminatlar konusunda bir gelişme var mı?

22 Marttan itibaren bu görüşmeler resmen başladı.O olayda yaralananlar ve ölenler için tazminat söz konusudur.Gerekli bedeller ödenecektir.

İsrail hükümeti ile bu konuda görüşmeler devam ediyor.Bir sonuca ulaşmak için çalışıyoruz.Aynı zamanda Gazze'ye ambargonun da kaldırılmasını istiyoruz.Bunda da az da olsa bir gelişme sağlandı.

BEDELLİ ASKERLİK

Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu'nun Kızılcahamam Kampı'nda bedelli askerlikle ilgili paylaşımlarının hatırlatılması üzerine ise Arınç, "Bedelli askerlik konusu gündeme bile gelmedi" diye karşılık verdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 9
  • halil soba 10 yıl önce Şikayet Et
    UTANMAZ ARLANMAZLAR 18 YAŞINI DOLDURMUŞ BİRİNİN KİMİNLE NEREDE NASIL YAŞACAĞINA KARIŞILAMAYACAKSA,GİYİM KUŞAMINA NEDEN KARIŞILYORDU.. Utanmaz arlanmazların kimi,neyi ne amaçla savunuyorlar belli değil.Efendim özgürlükmüş ı dolduran birisi yasalar karşısında kendini temsil etme,imza atma yetkisi olduğundan dolayı,kiminle nerede nasıl yaşıyorsa yaşamalıtmış,kimse karışmamalıymış.Utanmaz,ön yargılı kişilere soruyorum,peki kendini temsil etme ve tek başına karar verme yetkisi olan birisine yıllardır ibadetinden örtüsünden dolayı her türlü hakareti,dışlamayı neden yaptınız.
    Cevapla
  • Haq Bey 10 yıl önce Şikayet Et
    İlginç Yorumlar. Arkadaşlar siz neyin peşindesiniz. Evet kimse kimsenin mahremine giremez göz dikemez. eyvallah. Ama 2 üniversite bitirmiş biri olarak söylüyorum ki , sözde özgürlük kafasında olan üniversite gençlerinin evlerininde maşallahları var hani. Yeme içme (?!?!?!) gırla... Bilmeyenlerinize söyliyeyim barcelonada sokakta öpüşmenin cezası 70 Euro..( vay gericiler vay ) Bu arada Mustafa giresunlu şahsa ; Sana göre gençliğini yaşamak ; bir kız arkadaşı olmak ve onunla muhtelif yerlerde muhtelif hallerde bulunmak ise seni Kuran-ı kerimi okumaya , hadisleri incelemeye , ceddimizi özümsemeye davet ediyorum. Kuran-ı kerimden de bir ayet "Ey İman Edenler İman Edin" (Nisa; 4/136).... Pardon yukarıdaki söylediklerim eğer müslümansan geçerli. Değilsen hadi canım müslüman mahallesinde sayangoz satma tıpış...
    Cevapla
  • Ben kendim 10 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa Giresunlu,. Ben sizin uhte kalınacak diye özetlediğiniz yoz hayatı gençliğinde yaşayan bir kimse olarak, sonradan kendi cahiliye devrim sayarak, Kemalizm ve flört kültürü batağından kurtulmayı en büyük nimet sayıyorum. Ayrıca iyi eğitimli bir hekim olarak size diyebilirim ki, bu ülkede cehaletinden en habersiz kesim üniversite gençliğidir. İçlerine düştükleri ortamda takdir gördükleri her şeyin iyi olduğunu sanacak kadar donanımsız olmaları ve bir okul kazandım diye kendilerini toplumun en aydın kesimi sanan dünkü liseli ergenlerden ibaret olmaları sebebiyle manipülasyona ve güdülmeye en müsait insanlardır. TİKKO'sundan, TKP'sine, TGB'sine kadar hepsi başka kimseyi endoktrine edemediğinden, bu toy gençleri kafakola alarak varlığını sürdürür. Senin garip mantığına göre geleceğin Türkiye'sini milletin müstakbel çocukları yönetecek diye, her istediğini sorgulamadan kabul eden bir toplum olmamız icab eder.
    Cevapla
  • sami tümer 10 yıl önce Şikayet Et
    yurtlar. adam yurtların sayısı yetersiz bundan dolayı kızlar erkekler aynı evlerde kalıyor diyor siz lafı alıp nerelere götürüyorsunuz. ayrıca bekara avrat boşamak kolay baba anne olmadan buradan sallamak kolay.
    Cevapla
  • Mustafa Giresunlu 10 yıl önce Şikayet Et
    1923 ten geriye doğru saymaya başladık hadi hayırlısı. Bu kafayı onaylayanların %99.9 unun üniversitede eğitimi almamış yada almışsada kız arkadaşı olmamış hep içinde uhte kalmış normal bir kız arkadaşıyla çay bahçesinde bile oturamamış yani gençliğini yaşayamamış olduğunu düşünüyorum.Arkadaş bu gençler üniversiteye girmeye hak kazanmış geleceğin türkiyesini yönetecekler sizemi soracaklar kiminle nerde buluşacaklarını :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi